„Penktadieniais ir šeštadieniais Vilniuje Užupį užplūsta vestuvininkai ir juos fotografuojantys, filmuojantys asmenys. Pamėgta vieta - tiltas per Vilnelę. Per jį dažniausiai jaunasis neša jaunąją, fotografuojasi ir, suprantama, išgeria šampano. Po to taurės sudaužomos, sumetamos į Vilnelę arba paliekamos ant tiltelio. Jau nekalbant apie kitas vestuvines „grožybes“: popierinius blizgučius, tuščius butelius, vienkartinius puodelius ir pan. Vestuvininkams linksma, o užupiečiams – nelabai...“, - savo laiške rašo Beata.

Jos nuomone, šią problemą išspręsti būtų įmanoma dviem būdais: organizatoriai turėtų samdyti žmogų, kuris sutvarkytų apšnerkštą tiltą arba savaitgaliais Užupyje reikėtų pastatyti prižiūrėtoją, kuris rinktų baudas iš netvarkingų vestuvininkų.

Kaip DELFI sakė Vilniaus savivaldybės Komunalinio ūkio departamento Infrastruktūros skyriaus vedėjas Valdas Juodis, toks gyventojų nusiskundimas vestuvininkų šiukšlinimu yra pirmas. „Man dar neteko girdėti tokių nusiskundimų. Manau, tai yra žmonių vidinės kultūros reikalas. Jeigu žmonės galvoja, kad taip elgtis yra normalu, tai ką galima jiems padaryti? Gal policininką prie kiekvieno tilto reikėtų pastatyti? Kitos išeities nematau...“, - sakė V. Juodis.

Tuo metu vestuvių planuotoja Diana Sugintienė sako, kad idėja samdyti žmogų po vestuvininkų likusioms šiukšlėms surinkti yra nuostabi. „Mano organizuojamose vestuvėse visuomet yra samdomas restoranas, kuris vėliau sutvarko šiukšles, o jeigu ne, tai sutvarko mano merginos. Šiukšlių palikimas po savęs yra vidinės vestuvininkų kultūros klausimas, tačiau manau, kad koją kiša ir žmonių susikaustymas. Jeigu, tarkime, kompanijoje stovi šeši ar aštuoni žmonės ir vienas iš jų bet kur meta šampano butelį arba kitą daiktą, tai normalus žmogus jį visada sulaikys. Manau, reikėtų drąsiai stabdyti šiukšlintojus“, - įsitikinusi moteris.

Dėkojame DELFI skaitytojai už informaciją!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją