Iš palei krantinę išsirikiavusių barų gaudė muzika, pro šalį juokdamiesi svirduliavo žmonės ir aš nejučia nusišypsojau. Jau buvau beveik pamiršusi, ką reiškia linksmintis. Įsisukusi į rutiną tapau kone nematoma namų šeimininke. Buitis, vaikai ir seniai užgesusi kibirkštis tarp manęs ir vyro. Susimąsčiusi žvelgiau į tamsų upės vandenį, kai staiga krūptelėjau išgirdusi nepažįstamojo balsą.

– Labas, gražuole, kodėl viena? – vyras apsiblaususiomis akimis vos laikėsi ant kojų ir bandė išspausti kažką panašaus į viliojamą šypseną, bet gavosi tik bjaurus vypsnis.
– Ne viena, – atkirtau nenorėdama leistis į tolimesnę diskusiją, bet tipelis užuominos aiškiai nesuprato.

Jis priėjo arčiau ir čiupo mane už riešo.
– Nemeluok. Einam, gyvenu čia pat. Pasilinksminsim.

Nepažįstamojo liežuvis vos vertėsi, bet gniaužtai buvo stiprūs. Bandžiau išsivaduoti, bet jis buvo nenusiteikęs manęs paleisti.
– Atšok nuo manęs!
– Girdėjai, ką ji pasakė, – staiga išgirdau šaltą balsą, kai jau buvau besiruošianti spirti tam tipui į tarpukojį.

Girtuoklis suglumęs paleido mano riešą ir atsisuko į mano gelbėtoją. Ta patį padariau ir aš. Sustingau. Iškart pažinau Beną. Savo pirmąją tikrą mokyklos laikų meilę.

– Nesikišk, – suvebleno vyrukas, bet Benas stojo priešais mane ir išleido į urzgimą panašų garsą.
– Nyk iš čia arba atsidursi upėje ir visi galvos, kad tu tik dar vienas Danėje nuskendęs girtuoklis.
Tipelis susigūžė, kažką neaiškiai suvebleno ir patraukė savais keliais.

Kai Benas pagaliau į mane pažvelgė, nežinojau, ką sakyti. Mūsų istorija buvo sena ir nelaiminga. Jis buvo vienintelis mane kada įskaudinęs vyras. Nors po to ir gailėjosi, kai kurių klaidų tiesiog negali ištaisyti. Po velnių, net po šitiek metų jį pamačiusi negalėjau sutramdyti savo širdies plakimo!

– Ačiū. Ir labas, – nedrąsiai sumurmėjau svarstydama, ką jis ruošiasi daryti. Lyg niekur nieko nueiti? Mandagiai paklausti, kaip man sekasi? Vyras tylėdamas kelias minutes įdėmiai į mane žvelgė. Turbūt svarstė, kaip mane pakeitė laikas. Jis pats atrodė subrendęs, vyriška laikysena, net žavesnis nei būdamas jaunuolis.

– Sveika, gal nori pasivaikščioti? – galiausiai paklausė Benas ir pasiūlė man parankę. Žvilgtelėjau klubo pusėn mąstydama ar manęs nepasiges sesuo. Turbūt ne. Sukaktuvininkė linksminosi nekvaršindama galvos, kur aš. Todėl linktelėjau, įsikibau vyrui į ranką ir patraukėme upės krantine link marių.

Nakties ore kalbėjomės ilgai ir apie viską. Be senų nuoskaudų, kupini tik gerų prisiminimų. Sužinojau, kad Benas vedęs ir turi sūnų, bet laimės santuokoje nedaug. Pažįstama istorija. Pakalbėjome apie senus ir dabartinius laikus, apie pomėgius ir darbus. Prie marių pūstelėjus vėjui, suvirpėjau ir Benas iškart apgobė mano pečius savo švarku ir apkabino mane iš nugaros. Įkvėpiau jo kvapo. Regis, nebuvo jokio nesimatymo dešimtmečio. Jokio skaudaus išsiskyrimo.

– Buvome jauni ir kvaili, – galiausiai pripažino Benas. – Nežinau, ar atsukus laiką viską daryčiau kitaip. Bet dabar... Negaliu patikėti. Vis dar jaučiu tą patį, ką ir anuomet. Nuo tų žodžių mane išpylė karštis, o viduriuose įsisuko geismas. Kaip ir anuomet tarp mūsų pajutau kone kibirkščiuojantį orą ir leidausi Beno atsukama į jį. Pažinojau tas lūpas... Tą padūmavusį žvilgsnį... Žinojau, kad nedera. Žinojau, kad viskas turėjo likti praeityje.

Tačiau nesipriešinau.

Mūsų bučinys buvo kupinas aistros. Poreikio. Ir net po šitiek metų mūsų lūpos tobulai tiko vienas kitam. Nenorėjau nuo jų atsitraukti. Lyg du nusidėjėliai nusigavome iki artimiausio viešbučio ir užsisakėme kambarį. Mylėjomės ir niekaip nepajėgėme vienas kitu pasisotinti. Liovėmės tik paryčiais ir kurį laiką tylomis žvelgėme vienas į kitą. Jei tik būtume susipažinę vėliau... Labiau subrendę. Gal Benas būtų tapęs mano vyru ir vaikų tėvų. Gal mūsų santuoka net ir po daugel metų būtų kupina aistros. Tas vyras ir ne tas laikas...

Apgailestaudama susirinkau drabužius, apsirengiau ir, prieš išeidama, padovanojau Benui paskutinį bučinį.

Atsiųskite savo uždraustos meilės istoriją adresu konkursai@delfi.lt ir laimėkite 100, 200 ir 300 eurų romantika.lt dovanų čekius.

Romantika.lt – prekės Jūsų intymiam gyvenimui ir seksualus apatinis trikotažas. Orgazmo investicijos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją