Anglų kalboje tokių paskutinių norų sąrašas vadinamas „bucket list“, o į lietuvių kalbą posakį galima išversti kaip paskutinių norų sąrašą, arba sąrašą prieš pakratant kojas, arba netgi giltinės sąrašą.

Gana seniai tokį sąrašą bandžiau išgrynint ir niekada nebuvau tikra, ką reikėtų įvykdyti, jeigu būtų likę gyventi mažiau nei tikėtasi. Tačiau kai vasario mėnesį TV ir internete pamačiau į mane panašių žmonių klajones su krepšiais, suniokotus miesto daugiabučius, supratau – metas neatidėlioti, nes gyvenimas tikrai nepagerės, o taika yra trapi.

Vieną vakarą prisėdusi prie interneto susiradau, kur mieste yra ledo arena ir kur baseinas. Šiose vietose mieste nebuvau buvusi, nes gyvenu mažoje vietovėje už 50 kilometrų nuo centro.

Baseino man reikėjo ne šiaip paplaukioti. Mat būdama brandi moteris dar nemoku plaukti. Miesto baseine netgi radau kursus suaugusiems. Iš karto, nieko nelaukdama, užsiregistravau ir kartą į savaitę nulekiu iki miesto pasitreniruoti ir atsipalaiduoti vandenyje.

Jaučiu,kaip gera po darbo atsipalaiduoti baseinuose, atlikti pratimus, pamiršti kontrolę ir leisti sau plūduriuoti nebijant nuskęsti. Galva išsivalo nuo žemiškų rūpesčių, kurie ten pakimba vandenyje. Valandos pabaigoje net nesinori lipti iš vandens.

Kursuose sutikau ir kitą jauną merginą iš Indijos, kuri taip pat nusprendė daug ko išmokti šioje šiaurės šalyje. Esame panašių gebėjimų vandenyje todėl labai susibendravome ir kursų metu viena kitą palaikome, padedame viena kitai, sveikiname jeigu pasiseka pratimas ir ketiname savo planus įgyvendinti trūks plyš.

Jos sąraše dar yra išmokti vairuoti ir daugiau vaikščioti po kalnus savaitgaliais. Mano sąraše po plaukimo laukia pačiūžos arba riedučiai.

Todėl visus kviečiu tokiu įtemptu metu skinti dieną ir daryti ką nors malonaus arba išmokti to, ko seniai norėjote išmokti.

Šis pasakojimas dalyvauja konkurse „Mano atsipalaidavimo būdas“. Siųskite pasakojimus apie tai, kaip jaučiatės patirdami įtampą ir dėl kokių priežasčių ją patiriate, ką mėgstate veikti įtampai palengvinti ir kokiais geriausiais būdais atsipalaiduojate. Jūsų laiškų lauksime adresu konkursai@delfi.lt, o prizas – nuostabus „viskas įskaičiuota“ savaitgalis dviem.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją