Pirmas atsipalaidavimo būdas – planuoju atostogas. Man to reikia psichologiškai. Užmerkiu akis, mintyse regiu pilnas pievas gėlių, miško uogas, žemuoges ir mėlynes, matau save jas renkančias. Tai viena iš vasaros tradicijų. Vėliau ieškau receptų savo naujiems vasariniams pyragams. Turiu būti pasiruošusi. Vasaros atostogų planuose draugų, kuriuos aplankysiu, sąrašas.

Antras atsipalaidavimo būdas – susidraugauju su savo kiemo varnėnu. Oi, tik nereikia juoktis! Mano kiemo varnėnas pats puikiausias terapeutas ir draugas, nuoširdžiausias psichologas, neimantis už seansus pinigų. Rytinis gyvenimo aktualijų aptarimas turi tik pliusus. Buvimas grynam ore ir pokalbis išlaisvinantis nuo įtampos ir kasdienio streso patiriamo aplink.

Trečias atsipalaidavimo būdas – po gydančios pokalbio terapijos, einu puoštis: susigarbanoju savo ryškiai raudonus plaukus, prisiderinu prie jų ryškų aksesuarą, sėdu į savo ryškią, greitą, raudoną mašinytę, užsidedu rožinius akinukus, mirkteliu sau mašinos veidrodėlyje ir važiuoju kur akys veda, be jokio tikslo. Privalumas tas, kad spalvų terapija pakelia nuotaiką, o važiavimas, idealiausias atsipalaidavimo būdas. Su muzika ir savom mintim.

Ketvirtas atsipalaidavimo būdas, pritaikau spalvų terapiją ne tik aprangoje, bet ir namų interjere. Svetainėje nudažiau sienas balta spalva, kuri man asocijuojasi su švara ir ramybe, virtuvėje – geltona spalva, kuri man siejasi su laime, džiaugsmu ir optimizmu.

Penktas atsipalaidavimo būdas – važiuoju su tikslu į „miško maudynes“. Kas tai? Tai džiaugimasis gamta, sąveika su medžiais ir augalais. Miškas užkrauna teigiama energija taip, kad būtinai surenku ir šiukšles, kurias randu.

Šeštas atsipalaidavimo būdas – po kiekvieno spontaniško išvykimo į niekur, sėdu prie kompiuterio ir padarau ką nors nekasdieniško: parašau laišką, paaukoju, sukuriu eilėraštį ar tiesiog rašau dienoraštį. O prieš savaitę, po vieno tokio spontaniško išlėkimo, nusipirkau bilietą į Italiją. Ką gi, panašu, kad Velykinius margučius ridensiu kažkur prie Como ežero, Lombardijos regione. Kadangi ten buvo filmuojami tokie filmai kaip „Oušeno dvyliktukas“, „Mėnuo prie ežero“, „Malonumų sodas“ , tai dabar atrandu vakarais laiko jų peržiūrai. Nes „Tautos tarnas“ su Zelenskiu jau peržiūrėtas.

Septintas atsipalaidavimo būdas – knygos. Renkuosi ne jausmų romanus (seniai praėjęs ir užmirštas etapas), o tas knygas, kurios motyvuoja siekti tikslų ir skatina tobulėti, drąsiau veikti. Šiuo metu mano skaitomų knygų krūvelėje – romanas Matt Haig „Vidurnakčio biblioteka“, Vaiva Rykštaitė „Kaip būti“, L. Logothetis Gerumo dienoraštis: įkvepiančios gerumo paieškos pasaulyje, G. Garcia „Apie moteris ir druską“. Puikios ir motyvuojančios knygos.

Aštuntas atsipalaidavimo būdas – kiek įmanoma atsiriboti nuo socialinių tinklų ir naujienų portalų bei visiškai ignoruoti televizoriaus egzistavimą.

Tai trumpai tiek. Atsargoje būdų yra ir daugiau, bet telieka jie mano paslaptis.

Šis pasakojimas dalyvauja konkurse „Mano atsipalaidavimo būdas“. Siųskite pasakojimus apie tai, kaip jaučiatės patirdami įtampą ir dėl kokių priežasčių ją patiriate, ką mėgstate veikti įtampai palengvinti ir kokiais geriausiais būdais atsipalaiduojate. Jūsų laiškų lauksime adresu konkursai@delfi.lt, o prizas – nuostabus „viskas įskaičiuota“ savaitgalis dviem.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją