Pagalba paakiams. Su atšaldytais šaldiklyje juodos arbatos paketėliais (likusiais po arbatos). Tai nuima rytais akių patinimus, paburkimus ir pajuodusius paakius. Tokią procedūrą darau, kai nebeturiu korėjietiškų paakių pagalvėlių.

Anticeliulitinė procedūra. Prieš kelis metus išgirdau iš vienos sporto trenerės patarimą, kaip be chemijos pagelbėti celiulito pažeistai odai. Receptas paprastas – tereikia natūralaus taukmedžio sviesto ir maistinės plėvelės. Kūną nusišveičiame su kūno šveitikliu, nusausiname odą ir ištepame taukmedžio sviestu. Po to, išteptą kūno plotą apsukame maistine plėvele bei apsirengiame drabužius, kad palaikytume šilumą. Taip apsisukę pabūname kelias valandas ir po procedūros nusiprausiame duše.

Kartojant procedūra reguliariai bent kartą į savaitę - rezultatai matysis jau po pirmųjų kartų. Ypatingai džiaugsitės minkšta, elastinga ir pamaitinta nepleiskanojančia oda, nes taukmedžio sviestas įeina į beveik visų maitinančių natūralių kremų sudėtis.

Plaukų magija. Vasarą, būdama pas tėvelius namuose, visada užsuku prie netoliese esančių miškų ir prisirenku miško gėrybių. Miške prisiskinu dirviniu asiuklių (jų galima rasti ir pievose) ir ant močiutės namo augančių apynių. Viską išverdu ir su nuoviru perskalauju išplautus plaukus. Plaukai žvilga, nepleiskanoja. Naudojant bent kelis mėnesius kas savaitę plaukai auga stipriai greičiau.

Vešlieji antakiai. Po išpešiotų paauglystėje antakių, greičiausiai juos atsiauginti padėjo elementarus bekvapis vazelinas. Skaičiau vienoje knygoje, kad Indijoje moterys juo tepa blakstienas ir antakius, siekiant suteikti jiems daugiau žvilgesio. Vėliau pasiskaičiau, kad būtent vazelinas ir padeda moterims Indijoje turėti itin ilgas vešlias blakstienas ir antakius. Tereikia kartą per dieną, geriausia vakare, ant švarių antakių tepti vazeliną plonu sluoksniu.

Medaus pirtis. Odos grožiui palaikyti, bent kartą per mėnesį lankausi pirtyse ir pasidarau viso kūno SPA su medumi. Su antru užėjimu į pirtį, kai kūnas jau sušilęs ir apsipratęs, kūną ištepu medumi ir pabūnu pirtyje išsitepusi dar 7-10min. Išėjusi apsiprausiu su švariu vandeniu. Oda lieka nepaprastai drėgna, pamaitinta ir be proto švelni bei lygi.

Taip pat medaus pirties procedūrą esu dariusi ir po maudynių vonioje. Kai oda įkaista nuo karšto vandens įpilu skysto natūralaus medaus į vonia. Efektas tikrai jaučiasi, o ir kvapas itin malonus.

Šis laiškas dalyvauja konkurse „Grožio patarimas“. Siųskite savo grožio patarimus – naminius ar pirktinius, procedūras ar liaudiškų priemonių idėjas – adresu pilieciai@delfi.lt ir laimėkite 100 eurų dovanų čekį!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją