Atradau būdą – susukti juos į kojines nakčiai. Todėl dabar kiekvieną naktį miegu su dvejomis įsuktomis kojinėmis, kad ir kaip tai juokingai atrodytų, miegui tikrai nemaišo, o aplinkiniai netiki, kad nenaudoju garbanojimo prietaiso.

Išplautus plaukus, dar šiek tiek drėgnus, ištepu nenuplaunamu kondicionieriumi ar aliejuku plaukams. Ilgą kojinę (dažniausiai naudoju vyriškas kojines arba vaikiškas iki kelių) išverčiu ir perlenkiu pusiau, taip sudarydama dvigubo storumo kojinę, kad bangos būtų didesnės.

Plaukus padalinu į dvi lygias dalis. Vieną pusę plaukų dar dalinu į dvi sruogas, tarp jų (maždaug ausų aukštyje) įdedu kojinę ir pradedu sukti tas dvi plaukų sruogas aplink ją, lyg pindama kasą. Stengiuosi susukti tvirtai, bet ne per stipriai, kad bangos būtų laisvesnės.

Susukusi iki pat galiukų sutvirtinu kojinę ir plaukus gumyte. Ryte atsikėlusi išleidžiu plaukus ir juos praskirstau, kad bangos pasipurentų. Tokiu būdu susukti plaukai sudaro garbanas labiau link galų, viršų formuoju įprastai patiesindama ar kitaip paformuodama.

Tiesa, mano plaukai naktį linkę susivelti, todėl norėdama išlaikyti garbanas iki kito plovimo, kojines vynioju kiekvienai nakčiai. Įprastai antrą ir trečią dienomis garbanos būna dar gražesnės ir standesnės.

Šis laiškas dalyvauja konkurse „Grožio patarimas“. Siųskite savo grožio patarimus – naminius ar pirktinius, procedūras ar liaudiškų priemonių idėjas – adresu pilieciai@delfi.lt ir laimėkite 100 eurų dovanų čekį!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją