Įgyvendinus šiuos aspektus vertėtų nepamiršti grožiu pasirūpinti ir išoriškai: palaikyti asmens higieną, pasirūpinti oda. Pirmiausia vertėtų pasikonsultuoti su specialistu, kuris apžiūrėjęs odą galės parinkti individualiai tinkančias kosmetines priemones.

Tuomet sudėliojus odos rutiną ja reikėtų vadovautis. Rytais prausti veido odą, tonizuoti, nusausinti, užtepti kremą, esant UV spinduliams lauke, užtepti ir SPF. Vakarais rutina panaši. Kartą per savaitę naudoti veido kaukes. Kūno odos taip pat negalima pamiršti. Ją svarbu šveisti, drėkinti. Pasirūpinti plaukais taip pat gali padėti plaukų specialistas, bet ypač svarbu pasirinkti priemones: šampūną, kondicionierių, kaukę, plaukų aliejuką, serumus ir t.t.

Visi šie paminėti dalykai tarpusavyje itin susiję. Ar bus 100 proc. naudos iš tinkamų veido priemonių parinkimo ir naudojimo išbertai odai, jei bėrimai atsiranda nuo patiriamo streso? Manau, ne. Tad labai svarbu išsiaiškinti ir priežastis dėl ko viskas vyksta ir ką norime pakeisti, kad visa tai suderintume kartu.

Asmeniškai aš turiu probleminę veido odą. Mano odos priežiūros rutina prasideda tuo, kad nuprausiu odą geliniu prausikliu, tonizuoju veido odą su toniku. Tonikas turi būti be alkoholio, nes jis ją dar labiau sausina. Kartais tam kad nuraminti odą pasirenku pasidaryti naminį toniką, t.y. užplikau žalią arbatą, palaikau, jog būtų stipri ir palieku atvėsti, po to su vatos diskeliu naudoju kaip toniką. Po toniko užtepu drėkinantį kremą. Vakarais darau tą patį.

Kadangi naktį oda „dirba“, prieš einant miegoti labai svarbu ja tinkamai pasirūpinti. Jeigu per dieną buvau pasidažiusi, prieš prausimą geliniu prausikliu, nuvalau makiažą miceliniu vandeniu. Būtinai nuplaunu odą vandeniu, nes nenuplautos micelės pritraukia nešvarumus ir pasilieka odoje. Dar kartą nuplaunu odą su pieneliu.

Bėrimų ir kitos problemų priežastis daugelių atvejų būna gerai iki galo nenuvalytas makiažas. Kartą per savaitę pasidarau drėkinančią veido kaukę, o kartą per mėnesį apsilankau pas kosmetologą veido valymui. Norint sutvarkyti bet kokią veido odos būklę, pirmiausia, reikia atstatyti odos drėgmę.

Atliekant makiažą sau, susiduriu su savo tamsiais paakiais bei suskirdusiomis lūpomis. Tamsiems paakiams maskuoti pirmiausiai užtepu oranžinės spalvos korektorių ir tik po to ant viršaus savo odos spalvos korektorių. Taip oranžinė spalva neutralizuoja mėlyną paakių spalvą ir jie užsimaskuoja. Prieš visą makiažą lūpoms atlieku pilingą. Nušveitus gausiai užtepu drėkinančio lūpų balzamo. Taip lūpos lieka nesuskerdėjusios bei pridrėktinos.

Kūno odai renkuosi šveitimą ir drėkinimą. Šveitimui neperku šveitiklio iš parduotuvės, o pasigaminu pati. Įberiu cukraus, sumaišau su kokosų aliejumi, įlašinu patinkančio eterinio aliejaus bei kai kada dar pridedu kavos tirščių. Nušveitus ir nuplovus odą dušo putomis, nusausinu ir tepu drėkinančiu kūno kremu arba sviest medžio aliejumi.

Kad plaukai išliktų purūs bei pamaitinti, galvos odai naudoju šveitiklį. Tuomet išplaunu šampūnu du kartus. Pačius plaukus per visą ilgį ištepu kondicionieriumi, palaikau ir nuplaunu. Išplovus stengiuosi nedžiovinti džiovintuvu, o užtepus aliejuką ant plaukų galiukų, palieku natūraliai išdžiūti ir išdžiuvusius plaukus iššukuoju.

Nepamirškime, jog viskas, kas gali tikti man, gali netikti kitam, svarbu eksperimentuoti bei atsirinkti tai, kas tinka geriausiai.

Šis laiškas dalyvauja konkurse „Grožio patarimas“. Siųskite savo grožio patarimus – naminius ar pirktinius, procedūras ar liaudiškų priemonių idėjas – adresu pilieciai@delfi.lt ir laimėkite 100 eurų dovanų čekį!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)