Daugelis moterų, tikėdamosi paslėpti odos senėjimo požymius, kreipiasi į grožio salonus ir imasi gana drastiškų priemonių. Tačiau aš norėčiau visoms priminti motulės gamtos dovaną – bulvių krakmolą – puikų odos atjauninimo produktą. Krakmolo kaukė suteikia liftingo efektą. Galiu patikinti, ši veido kaukė turi tikrai magišką poveikį, o ją pasidaryti pigiai bei lengvai galite ir namuose.

Žinia, krakmolas turi puikių, be galo naudingų mūsų odai elementų, kurie turi jauninantį poveikį mūsų, norim to ar nenorim, bet senstančiai odai. Be abejo, šios kaukės naudojimas bus naudingas ir jaunai odai – visos žinome, kaip anksti reikia pradėti rūpintis bei reguliariai puoselėti ir prižiūrėti savo kūną, siekiant išvengti pirmalaikio senėjimo.

Taigi, veido kaukė su krakmolu – prabangus rinkinys mūsų odai naudingų medžiagų: augalinių baltymų, fermentų, įvairių biogeninių elementų. Taip pat organinių ir mineralinių druskų: kalcio, kalio, magnio. Geležies, cinko, fosforo, šiek tiek proteinų, riebalų, ląstelienos, obuolių, citrinos ir rūgštynių rūgšties, vitaminų A, B, C, P, folinės rūgšties, karotino.

Reikės:

1 valgomojo šaukšto bulvių krakmolo;

0,5 stiklinės vandens;

2 valgomųjų šaukštų grietinės;

po 2 kapsules vitamino A ir E.

Nebūtinai, bet galima dėti ~2 valgomuosius šaukštus vaisių ar daržovių sulčių, susmulkintų žalių žolelių (priklausomai nuo savo odos tipo – sausa, mišri ar riebi, bei kokio efekto pageidaujate – maitinamo, balinamo, drėkinamo).

Krakmolą užpilkite šaltu vandeniu. Intensyviai maišydamos, kaitinkite mišinį tol, kol jis taps kremo konsistencijos, puria, skaidria mase (užvirti nereikia). Į atvėsintą masę įsukite grietinę, vitaminus, sultis. Kaukę tepkite storu sluoksniu ir palikite 20-25 min. Nuplaukite šiltu vandeniu, veidą patepkite mėgstamu kremu. Kaukės likutį laikykite šaldytuve iki 3-4 dienų. Pasibaigus galiojimui, jei dar liko, tikrai nepakenks sunaudoti rankoms ar kūnui.

Labai paprasta, vos kelias minutes trunkanti pasidaryti procedūra ir kone viena geriausių priemonių, lyginančių smulkias raukšleles ir raukšles. Naudinga odos drėkinimui, ovalo patempimui (nepamirškite jos uždėti ir ant kaklo). Nepatingėkite ir šią procedūrą atlikite tris dienas iš eilės – pamatysite tikrai nuostabų rezultatą. Kadangi mėgstu paeksperimentuoti, į šią kaukę įmaišau, ką turiu po ranka (vitaminus dažniausiai pamirštu nusipirkti, todėl naudoju savo mėgstamiausius agurkus, citriną, rožių aliejų, mėtas, alijošių arba ką lengviausiai galima išspausti). Patikėkite, oda tampa tampri, lygi ir skaisti.

Šis laiškas dalyvauja konkurse „Grožio patarimas“. Siųskite savo grožio patarimus – naminius ar pirktinius, procedūras ar liaudiškų priemonių idėjas – adresu pilieciai@delfi.lt ir laimėkite 100 eurų dovanų čekį!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)