Dičkis Saiksas yra truputį drovus katinėlis, miaukia netikėtai švelniu balseliu, kiša galvą glostymui, o glostomas tyliai tyliai murkia. Naktį susirango lovoje žmogui prie šono. Labai mėgsta žaisti su žmogum plunksnelėmis ir kt. kačių žaislais, šukuotis. Saikso širdis atsigavo, jis vėl pasitiki žmogum, tačiau bijo eiti (ir neis) ant rankų, dar bijo staigių judesių. Ant Saikso negalima rėkti ir jo barti, jis atsišaukia į savo vardą ir supranta žodžius „Saiksai, negalima“.

Saiksui ieškomi ramūs ir saugūs namai, kur katinėlis jausis mylimas ir reikalingas be sąlygų ir išlygų, su rūpestingais, kantriais žmonėmis. Norite mylėti, rūpintis, lepinti šį ypatingą katinuką savo namuose ir suprantate, kad pakeitus aplinką, Saiksui reikės laiko apsiprasti? Tuomet kviečiame susipažinti! Ir jau visai atvirai: Saiksui būtų be galo sunku skirtis su geriausia drauge Meima, be kurios jis sunkiai išsiverstų, tad pirmenybė teikiama tiems, kurie neišskirs katinėlių, o turi norą ir galimybę priglausti abu. Meima drąsesnė, eina žmogui ant kelių, nors dar mažytė buvo išmesta į lauką. Juk dviese visada smagiau, o stebint jų bendravimą ir kaip Meima „įsakinėja“ Saiksui bei moko jį „manierų“ – gera nuotaika ir šypsena garantuota! Taip pat Saiksas tiktų į namus, kur jau yra viena ar dvi draugiškos, su kitais katinais sutariančios katės, o mažų vaikų ir šunų jis bijo.

Saiksui 4,5 metų, kastruotas, paskiepytas, naudojasi kraiko dėžute ir nagų draskykle. Meimai apie 9 metai, sterilizuota, paskiepyta. Dovanojami kaip šeimos nariai su VšĮ „Rainiukas“ sutartimi, gyvenimui tik namuose, asmenims nuo 21 metų. Jūs esate tas, kuris niekada nuo savęs nevaro gyvūno, kantrus ir rimtai apsisprendęs mylėti gyvūną ir juo rūpintis, nepriklausomai nuo to, ar keisite butą, namą, miestą, darbą, žmoną ar vyrą, gyvenimo būdą ar stilių. Ieškantys pelėkautų kaimuose, sodybose, tvartuose – nesivarginkite.

Daugiau Saikso nuotraukų ČIA.

Saikso grojaraštis ČIA.

Vilnius, globėjos tel. +370 609 93294, e-paštas: jurateka@yahoo.com;

VšĮ „Rainiukas“, tel. +370 675 13644, e-paštas: info@rainiukas.lt

Saikso istorija:

2015.06.01. Po mėnesio praleisto už grotų klinikos narve stacionare. Saiksas. Tai ne šiaip katinas, o ypatingas katinėlis, kuris turi savo Angelą sargą. Kažkada jis visas sužalotas buvo įkritęs į duobę, turėjo tyliai užgesti niekieno nepastebėtas. Bet, matyt, ant tos duobės krašto sėdėjo likimo siųstas Angelas sargas – katinėlis buvo išgelbėtas. Net ir tada, kai gydytojai teikė mažai vilčių ir mažyčiame narvely Saiksas laukė verdikto – migdyti – už nugaros vis tiek stovėjo Angelas sargas ir neleido katinėliui numirti.

Šiandien Saikso lūžiai sugiję, tiesa, širdutėje žaizdas užgydyti reikia kur kas daugiau laiko. Bet ar galime išmokti gyventi, pasitikėti kitais, ugdytis prisirišimą ir saugumo jausmą, jei esame uždaryti, suvaržyti, vieniši ir niekam nereikalingi?

2015.05.06 Gelbėjimas. Gavome pranešimą telefonu, kad Savanorių pr. katinas įkritęs į duobę ir dėl kojų traumų negali išlipti.

Saiksas buvo patalpintas į Filaretų vet. gydyklą stebėjimui. Atliktas rentgenas, kastracija. Gavo vaistų nuo išorės ir vidaus parazitų. Trauma neoperuotina. Gyvūnas gali gyventi visavertį gyvenimą su savaime sugijusiomis traumomis.

Saiksas nedrąsus, jam reikia daugiau žmogaus dėmesio ir bendravimo, laiko adaptuotis naujoje aplinkoje.