Ne, tikrai neužsiimkite visais blusuotais pasmerktaisiais, pasakys tas, kurio interesai nėra gyvūnų globa. Padėkit kam nors kitam! Vaikams, seneliams, nepasiturintiems, neįgaliesiems, argi jų negaila? Tokių patarimų savanoriai prisiklauso dešimtimis, juos mielai dalina tie, kurie nepadeda niekam.

Mūsų, gyvūnų globos organizacijų, išvada paprasta: padedame, jei tik galime. Lakstom po veterinarijas, perkame vitaminus, ieškome kuo geresnės globos... Bet yra kitas minusas, ne visų žinomas. Išgydžius, socializavus, paruošus naujiems namams tą vienaakiuką ar beakiuką, telefonas tyli, tyli, tyli...

Bet namuose paprastai nėra tylu, nes katinėliai su monokuliariniu regėjimu tikrai nekompleksuoja ir dūksta kartu su kitais! Štai ir rainiukė Pupa, VšĮ „Mažosios Lizos“ globotinė, neliūdi, nesirūpina, kad ja žmonės nesidomi kaip būsima augintine. Žinote, ką apie ją pasakoja globėja? „Pupa su savo sesute, kita vienaakyte, niekuo nesiskiria nuo likusių kačiukų. Jos dūksta kaip vijurkai, išjudindamos daiktus, kurie šiaip nejuda, jos yra draugiškos ir į savo žaidimus įsuka kitus šeimos gyvūnus, o pavargusios nori prisiglausti ir saugiai užmigti.“ Jai greit bus 3 mėn., jau skiepyta. Kaip matote, Pupa žaisminga ir draugiška tiek katėms, tiek žmonėms, moka tvarkingai elgtis namie, bet yra judri ir smalsi, tad tikrai nebus „pagalvėle“.

Ji buvo rasta su sesytėmis ir broliu lauke, labai sirgo vaikystėje, bet buvo stipri ir viską ištvėrė, nors abiejų akyčių išsaugoti veterinarams nepavyko. Kai ji paaugs, kartu su sterilizacija galima bus atlikti operaciją ir pašalinti sunykusią akytę.

Jei nesate pakvaišę estetai, kurie alpsta, pamatę „ne tobulai simetrišką snukutį“, ir mylite kates, esate pasiruošę rūpintis Pupa visą gyvenimą, neišduoti jos, skambinkite +37068241750 (protingu paros metu). Tikimės, kad jūs žinote, kam reikalingi skiepai, sterilizacija, o jei dar nelabai, – esat pasiryžę sužinoti.

Šiuo metu Pupa globojama NAMŲ GLOBOJE Vilniuje. Dovanojame su VšĮ „Mažosios Lizos“ dovanojimo sutartimi, su ja nuolaidos keliose veterinarijose Vilniuje.