Iš pradžių juos matė prie Jomanto parko, vėliau jie iš ten dingo ir mįslingai atsirado dėžutėje prie šalia esančio daugiabučio. Sergantys, apipūliavę, nusilpę, ir panašu, jog gimę ne gatvėje... Mamos aplink niekas nematė, o ir kačiukai be jokio savisaugos jausmo, nebijantys žmonių. Ačiū merginai, kuri kelias dienas palaikė kačiukus savo namuose, kol atradome galimybę juos priimti. Jeigu ne ji, turbūt šiandien savo gausioje ligonių kompanijoje turėtume dar vienus „akliukus“, kuriems laikas gatvėje, reiškė prarastą regėjimą.

Vykstant į tokius iškvietimus labiausiai norisi kreiptis į tuos, kurie pasmerkė juos tokiam likimui. Deja, naivu tikėtis, kad tokie žmonės skaitys visa tai, juolab – atgailaus. Kartais jaučiamės kaip užburtame rate: sterilizuojame beglobes laukinukes, postringaujam apie sterilizacijos svarbą, bet iš kažkur vis atsiranda tamsuolių, kurie nesugeba pasirūpinti net savo gyvūnais, ir nekonfliktuodami su savo sąžine, perteklių palieka kitiems. Tiesiog bejėgiškam stebėjimui, kaip tyliai prapuola gatvės pavojuose, žūsta, serga, anka...

Mieli draugai, vasara jau į pabaigą, bet didysis beglobių antplūdis – ne. Beveik visi gelbėti dar vasaros pradžioje taip ir auga prieglaudoje, tuo tarpu, kai į duris beldžiasi nauji pulkai nereikalingųjų. Labai prašome pagalbos šių broliukų gydymui. Reikalingas antibiotikų kursas, lašiukai į akis, kokybiškas maistas, vitaminai ir visos būsimos paruošimo procedūros namams.

Ačiū kiekvienam, kuris pamatot, perskaitot, pasidalinat, paaukojat. Jūsų pagalba – neįkainojama. Padėkime ir šiems broliukams kartu. Padėti galite paaukodami į „Naminukų“ sąsk., mokėjimo paskirtyje nurodant: „Broliukai, sveikit!“: VšĮ Naminukai; A/S: LT 55 7300 0101 3031 2940 (Swedbank).

Norėdami pasiteirauti dėl kačiukų sveikatos, skambinkite 8 648 30077 VšĮ Naminukai, Vilnius.