Gyvūnų mylėtojos Vangelką pamaitindavo, kasmet katytei duodavo vaistų nuo parazitų. Juodutėlė panterytė niekam netrukdė, nekliuvo. Buvo manoma, jog Vangelka sterilizuota – nė karto neatsivedė kačiukų, nerujojo. Vasaras leisdavo glostoma saulės spindulių ant žolytės, o žvarbiomis žiemos naktimis įsmukdavo į rūsį. Bet šiemet kažkas nutiko.

Anksčiau prisileidusi tik vieną žmogų, Vangelka pradėjo prašyti kitų žmonių pagalbos. Atlėkė savanorei į glėbį verkdama, elgėsi neįprastai. Netrukus pastebėta, kad vis dėlto kažkas jai yra negerai. Iš keistos eisenos matėsi, kad gyvūnui skauda. Nutarta ją parodyti gydytojams ir palaikyti iki pavasario, kol atšils. Atnešta į šilumą, kiek atsipalaidavo, ir prasidėjo...

Vangelka staiga nebenulaikė pusiausvyros, sutriko jos koordinacija. Katukė tuoj parodyta neurologui. Nustatytas vidinės ausies uždegimas, trūkęs būgnelis. Reikalingas ilgas gydymas. Bet tai ne viskas. Gydytojai užčiuopė kažkokius gumbus ant pilvo, padarė išvadą, kad tai greičiausiai išvešėjęs vėžys. Sutarta, kad bandysime operuoti ir operacijos metu bus priimtas sprendimas: jei tai tikrai metastazavę dariniai ir nieko padaryti negalima, katytę reikės eutanazuoti. Iš operacinės gydytojas išėjo šokiruotas! Vangelkai nutiko tai, kas paprastai sukelia negrįžtamą šalutinį poveikį – mirtį. Tik jos atveju įvyko retas stebuklas. Katytė patyrė anomalinį nėštumą: jos pilvo ertmėje aptiktas mumifikavęsis trijų savaičių vaisius, o gimdoje – suirusio katinėlio kauliukai. Su šiais „svetimkūniais“ katė galėjo gyventi kelerius metus!

Priežastys tokios būklės būna įvairios – kažkokia infekcija, uždegimas, bet dažniausiai – sunki pilvo trauma. Vangelka labai nori gyventi. Mes norime tikėti, kad viskas bus gerai. Operuota, atsigauna. Laukia ausytės gydymas. Galima tik įsivaizduoti, ką jai reikėjo patirti ištisus metus, nešiojant negyvus kačiukus viduje. Turėjo nepakeliamai skaudėti. Visų gerų žmonių prašome mums padėti atsiskaityti su gydykla už operaciją, nupirkti gerų, labai kokybiškų, maistingų konservų, toliau tęsti ausytės gydymą ir išlaikyti Vangeliukę stacionare.

Kitas, labai didelis prašymas – padėkite mums surasti jai globėją arba šeimininką. Jei katytės koordinacija visiškai nebus atstatyta, negalėsime jos paleisti į gatvę. Ir sveiktų ji greičiau tarp mylinčių žmonių, o ne gydyklos stacionaro narve. Šitiek metų gyvenusi su tokiu didžiuliu skausmu, Vangelka tikrai verta pagaliau būti laiminga. Globėjus viskuo, ko globai reikėtų, pasistengsime aprūpinti. Katytė šiuo metu Vilniuje. Mūsų kontaktai – tel. 8 689 73782, 8 615 58898, info@rainiukas.lt (VšĮ „Rainiukas“, Vilnius). Prašome skambinti darbo dienomis nuo 10.00 iki 19.00 val. Savaitgaliais prašome rašyti išsamią SMS žinutę arba elektroninį laišką. Savanoris, kai tik galės, su Jumis susisieks. Dėkojame už supratingumą. Draugaukime ir socialiniame tinkle.
Vangelka