Laska kažkada buvo mažas šuniukas, kurį žmonės pasiėmė auginti. Galbūt kaip draugą, galbūt kaip sargą, o gal kaip pramogą vaikams... Bet atėjo tai, kas neišvengiama, - senatvė. Prasidėjo ligos, problemos, kurių greičiausiai žmonės nenorėjo matyti ir spręsti. Todėl Laska atsidūrė gatvėje. Blogai matantis, nušiuręs šunytis prie parduotuvės kažkam kėlė gailestį, kažkam - nepasitenkinimą. Žmonės matė, kaip seną, suvargusį, patiklų šuniuką spardė, skriaudė, mušė, iš jo tyčiojosi, erzino pikti praeiviai ir neblaivūs asmenys. Bet nusukę žvilgsnį keliavo ruoštis šventėms.

Gruodžio vidury į parduotuvę ėjo ir Marytė. Pagailėjo vienišo senučiuko ir parsivedė namo. Aišku, kad niekas jo neieškos. Kam gi reikalingas senas ligotas šuo, kuris negali atlikti jokios funkcijos?! (pažymėsiu, kad iš patirties žinome, jog dauguma mūsų visuomenės narių iš gyvūno tikisi patarnavimo, naudos, o kai šios nėra - augintinis tampa našta).

Šuniukas serga katarakta, kosti, yra nuplikęs. Bet jei su juo galėtumėt susipažinti, nematytumėt visų tų problemų: Laska vizgina uodegą, meilinasi, beprotiškai nori bendrauti, būti matomas ir mylimas. Džiaugiasi kiekviena žmogaus dovanojama dėmesio akimirka. Marytė neturi galimybių jo pagydyti, padaryti tyrimų ir sužinoti, kokių sveikatos problemų jis turi.

Taip, galima buvo tiesiog jį užmigdyti, nes senas. Dar būtų galima save raminti, kad jam katarakta, ar įtikinti, kad jis tikrai kankinasi... Jei jį reiktų palikti prie tos parduotuvės, tuomet greičiausiai neliktų kito pasirinkimo kaip tik užmigdyti vien jo labui, kad kas nenukankintų, nebemuštų. Bet dabar jis turi globėją, kuri sutinka Laską laikyti tiek, kiek jam likimo skirta.

Pasitarėme su gydytojais, atlikome rentgeną, išsamius kraujo tyrimus, kad sužinotume, ar jam ką skauda, ar jis pajėgus dar džiaugtis gyvenimu ir džiuginti savo bičiulyste kitus. Laimė, kraujo tyrimai geri. Rentgene gydytojams atrodė, kad padidėjusi širdutė, todėl buvome nusiųsti pas profesionalią kardiologę. Padaryta kardiograma, echoskopija. Viskas gerai - širdutė sveikut sveikutėlė, vidaus organų pakitimų nėra. Taigi, varginantis kosulys (ypač susijaudinus, nerimaujant) atsirado dėl įsisenėjusių bronchų uždegimų. Tai pataisoma.

Yra tik viena bloga naujiena. Paaiškėjo, kad Laskai sėklidžių vėžys, štai kodėl skauda ir šuniukas kenčia - auglys spaudžia prostatą. Kadangi širdutė sveika ir kraujo tyrimai geri, paskirta operacija - kastracija. Jei viskas pavyks, Laska dar džiugins mus savo draugyste ir ištikimybe.

Būsime labai dėkingi už paramą Laskos operacijai ir gydymui. Skambinkit, rašykit tel.nr. 8 615 58898, 8 689 73782, info@rainiukas.lt (VšĮ „Rainiukas“)

Mylėkime ne tik pūkuotus, gražius, stiprius, trykštančius jaunyste, paklausius ir madingus. Išmokime ištiesti pagalbos ranką silpnesniems, bet draugiškiems, ištikimiems ir išmintingiems...