Dažniausi pasiteisinimai: nėra už ką balsuoti, nauja valdžia nieko nepakeis. Galbūt tai dalis tiesos, bet manau, ženkliai padidinti rinkimuose dalyvaujančių piliečių skaičių galima pakeitus pačių rinkimų tvarką.

Rinkimai turėtų vykti tris dienas. Prasidėti penktadienį nuo 12 val. iki 20 val. Šeštadienį – nuo 8 val. iki 20 val. Sekmadienį – nuo 8 val. iki 19 val. Žmonėms nereikėtų prisirišti prie vienos ar dviejų dienų ir keisti savo planus.

Daug rinkėjų prisidėtų, jei būtų galimybė balsuoti internetu. Ypač tai aktualu išvykusiems poilsiauti ar gyvenantiems užsienyje. Išankstinis balsavimas paštu ar kelionės į ambasadas daugeliui nėra priimtinas būdas ir tik kelia papildomus rūpesčius.

Šiais laikais didelė dalis gyventojų naudojasi elektronine bankininkyste, e. parašais ir puikiai galėtų balsuoti internetu. Manau, kad mūsų IT specialistams nebūtų sudėtinga sukurti papildomus prisijungimo saugiklius.

Tos kelios papildomos priemonės padidintų rinkimuose dalyvaujančių piliečių skaičių ir nereikėtų prikaišioti, kad laimėtojai atstovauja tik nedidelę dalį tautos.

Laikas keisti ir patiems keistis. O gal tokia idėja tiks. Juk viskas prasideda nuo idėjos. Manau, Dievui taip pat pirma kilo idėja sukurti kažką nepaprasto, ypatingo, o tik po to jis ėmėsi kurti Žemę. Kas iš to išėjo, kiekvienas žmogus gali vertinti savaip. Žmonėms taip pat kyla įvairiausių idėjų. Kvailų, protingų, linksmų ir didelė jų dalis anksčiau ar vėliau tampa kūnu.

Žinote, gerbiamieji, ir man kilo idėja, kaip užbaigti politines rietenas, intrigas, postų dalybas, interpeliacijas... Paprastai tariant, visas nesąmones, kurios dabar vyksta Lietuviškame olimpe ir sutaupyti daug pinigų.

Pradžiai – paprastas klausimas, ar mums reikia Seimo? Siūlau atsisakyti Seimo, jo rinkimų ir palikti tik Prezidento rinkimus. Prasidėjus Prezidento rinkimų kompanijai, kandidatas , kartu su programa, pristato savo komandą, sudarytą iš 15-30 žmonių.

Įvardija, kas kokius postus užims, kas kokiais ministrais bus. Tauta rinks ne tik prezidentą, bet, tuo pačiu, visą jo komandą. Tam tikra prasme, tai būtų balsavimas už prezidentinę partiją, jo komandą. Tauta iš anksto žinos, kokios asmenybės ją valdys. Rinkimų kompanijos metu būtų paviešintos komandos narių turto deklaracijos, jei yra – kompromatai, ir taip toliau.

Tai būtų paprasti ir aiškūs rinkimai, o ką dabar turime? Išrenkam Seimą, prasideda postų dalybos – kaip turguje. O po to še jums, brangūs tautiečiai, ministrą, kurio tauta nemyli, kurio nenori. O kur dar karas ar lankstymasis prieš prezidentą! Paskaičiuokite, kiek tai kainuoja ir kiek atima laiko.

Manau, tauta dar rinkimų metu turi žinoti asmenybes, kurios juos valdys ir nuves į gerovės valstybę. Jei įgyvendintume šią idėją, po rinkimų darni prezidentinė komanda iš karto pradėtų vykdyti savo pažadus ir programą.

Tokiu pačiu principu galima rinkti merus. Ateina į valdžią meras su savo komanda ir tegul dirba. Kam reikalinga trukdanti dirbti opozicija?

Jei programa bus nevykdoma, atsakomybę neš visa komanda ir bus lengviau reikalauti prisiimti tą atsakomybę. Sutiksite, kad dabar valdžia, iškilus problemoms, dažnai baksnoja vieni į kitus ir kaltų neranda.

Na, kaip, gera idėja? Svarbiausia, kiek pinigų sutaupysime!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)