Už tai, kad kartais neturėsiu laiko tau, už tai, kad pirksiu tau kvailus, pasak tavęs – vaikiškus, marškinėlius. Ir už visus tuos kartus, kai taves nesuprasiu...

Taigi, pasak aplinkinių, mano, kaip tėvo, pareiga yra tave užauginti ir išmokyti būti vyru. Bet, jei sąžiningai, aš pats nežinau, kaip. Matai, vyriškumo sąvoka laikui bėgant kinta. Anksčiau „tikras vyras“ būdavo tas, kuris yra stiprus ir drąsus. Bet tu niekada nevadink silpnesnio ar bailesnio vaiko „boba“, nes vieną dieną gimdymo namuose laikysi už rankos savo merginą. Tada matydamas, kokia ji stipri ir drąsi, tu nežinosi, kur dėti akis iš gėdos prieš patį save.

Laikai keičiasi ir tikiuosi, kad tavo laikais tave labai stebins tokie pasakymai kaip: „Anksčiau moterys už tą patį darbą uždirbdavo mažiau, nei vyrai.“ Tikiuosi, kad tu lyčių lygybės nevertinsi kaip lyčių karo. Taip, vyras ir moteris yra lygiaverčiai, bet tai nereiškia, kad nereikia užleisti moteriai vietos autobuse ar neatidaryti jai durų. Džentelmeniškumo, mandagumo juk niekas neatšaukė.

Tavo mama yra geriausias dalykas, koks yra mums nutikęs. Aš išmokysiu tave nebijoti stiprių moterų, nes tavo mama – stipriausia iš visų mano sutiktų. Ji – tikrai nuostabi moteris. Ir nesimušk, nesimušk su kitais vaikais (na, ar su suaugusiais). Ne todėl, kad tavo mamą tas erzina. Atsimink, kad tie, kurie muša ar žemina kitus, iš tiesų turi labai žemą savivertę. Žemindami kitus jie mano, kad pasikelia savo savivertę prieš pačius save.

Aš negaliu išmokyti taves būti tikru vyru, bet dėsiu visas pastangas, kad išmokyčiau tave būti geru žmogumi. Tau atsiradus, aš pats tapau geresniu žmogumi. Pamatysi, tau bus tas pats, kai turėsi savo vaikų.
Beje, tada bet kada galėsi kreiptis patarimo, aš turių gerų triukų. Pvz., kai vaikas išsitepa, reikia paspjauti ant servetėlės ir nuvalyti. Ant pačio vaiko nespjauk!

Aišku, gali kilti klausimas: „O kam tu parašei šitą laišką?“
Net nežinau... Jis – kaip prekių sąrašas, kurį man tavo mama duoda prieš einant į parduotuvę. Jei man, laikui bėgant, pavyks iš jo išbraukti bent kelis atsiprašymus, jau bus šis tas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)