Dauguma mokytojų ir dėstytojų – vyresnio amžiaus. Jiems virusas pavojingiausias. Ir rugsėjį jie susidurs su mokiniais bei studentais iš visos Lietuvos, kurie patys ar jų tėvai bus grįžę ar iš užsienio, ar iš viruso karštųjų taškų Lietuvoje.

Aš bijau to, kas gali įvykti...

Nesuprantu, kodėl valdžia taip primygtinai siūlo grįžti į klases fiziškai?

Aš puikiai suprantu, kad mokymo prasme taip geriau, patogiau tiek mokiniams, tiek mokytojams. Juk taip buvo visad – pažįstama ir įprasta. Bet kodėl pamirštamas pats svarbiausias faktorius – sveikata?

Juk online mokymas – ne kažkokia iš ministerijos kabineto nuleista „teoriškai novatoriška“ idėja, o vaikų, jaunuolių, mokytojų, studentų ir personalo sveikatos sergėjimas!

Taip, jis nepatogus. Ir kaukės nepatogios – tikrai. Pati dėviu laisviausią, bet dūstu po ja, nors neturiu jokių sveikatos sutrikimų. Bet juk tai geriau nei susirgti! Lygiai tas pats su online mokymu – ne toks patogus, bet žmoniškesnis variantas.

Nepamirškime, kad pasaulį apėmusi išties ekstremali situacija, kurią tikrai galima palyginti su viduramžių marais...

Mano nuomone, rugsėjį turėtų būti tęsiamas online mokymas. Užsienyje jau kilęs akademinės bendruomenės protestas, gaila, kad Lietuvoje tylu.

Net neabejoju, kad mokymo įstaigose bus imtasi saugumo priemonių, bet ar tikrai verta taip rizikuoti?.. Juk ant kortos pastatyta svarbiausia visuomenės dalis!

Labai tikiuosi, kad košmaro rugsėjo pirmąją bus išvengta. Nes pati žinau ne vieną šeimą, nerūpestingai susiplanavusią „prieš rugsėjį dar kur nulėkt savaitgaliui kol vėl neuždarė“ ir tegaliu įsivaizduot, kiek tokių yra visos Lietuvos mastu...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (354)