Jau vasario mėnesį paskelbus, kad į Lietuvą atvyksta ekstravagantiškoji Rita Ora, nė nedvejodamas nusipirkau bilietą. Tokio kalibro žvaigždės, kaip British X faktoriaus teisėjos, mados linijos kurėjos ir pasaulinių hitų atlikėjos, nedažnai apsilanko Lietuvos festivaliuose. Taip galbūt praeitais metais buvo taip pat stipru, tačiau, mano subjektyvia nuomone, 2018 metų atlikėjai surinkti į „Granatas live“ buvo vieni stipriausiu Lietuvos festivalių istorijoje.

Britų kylanti žvaigždė George Ezra, Ocean Drive pasaulinio hito atlikėjas Duke Dumont, DJ Rudimental, BETSY puikiai užpildė programą, atidavė save ir tikrai dirbo su publika. O kur dar festivalio atmosferą mokantys kaitinti Saulius Prūsaitis, Lilas ir Innomine, Monique, Andrius Mamontovas, Jazzu. Jaunosios ir kylančios kaip ant mielių atlikėjos Beatrič ir Gjan. Ar Justinas Jarutis su savo puikia programa. Ir kaip nepaminėsi B.A. Žmogus, užaugęs kartu su „Granatomis live“. O kur dar tikrai labai stipri „Nescafe“ stage programa, kurioje galime pastebėti, kiek daug talentingų atlikėjų turime Lietuvoje. The ROOP, Abudu, Junior A ir kt. Repo mėgėjams pavyko išvysti visus bene stipriausius šios kultūros atlikėjus, kur LNK go stage uždarė sparčiai kylantis 8 kambarys. Šokių virtuozai galėjo save išbandyti tam skirtose palapinėse. Tai tiek apie muzikos repertuarą, kurį vertinčiau stipriu devynetu.

Gyvenau žaliajame kempinge, tad apie kitus nuomonės išsakyti negaliu. Tiesiog didžiulis pliusas buvo tas, kad iš tolimesnių kempingų vežiodavo autobusas, tad stovyklautojams nebuvo problemų greitai pasiekti aktyviąją zoną. Apie žalią kempingą: vietų buvo pakankamai daug, nebuvo suspausta. Eilių prie festivalio įėjimo pro pagrindinį muziejaus įėjimą nebuvo. Savanoriai ir čia greitai atlikdavo savo darbą, apsauga irgi per ilgai neužlaikydavo.

Atstumas iki kempingo nedidelis, tad transportuoti daiktus problemų nekilo. Pramogos buvo įvairios, gaisrininkai vėsino įkaitusį orą, nes festivalio metu saulė pliekė net ir pačius stipriausius. Jei būtų apmokestintas pavėsis, tai būtų atnešę didžiulį pelną. Tad dienos metu laukiant koncertų galėjai išmėginti rankos taiklumą, sudalyvauti įvairiose sporto veiklose, išbandyti putų taką, „bulių“, kuris neatlaikė ir tapo tiesiog ekspozicija. Merginos galėjo pasigrąžinti makiažo palapinėje. O kur dar Beach zona, kur galėjai atgaivinti kūnus marių vandenyje.

Maisto asortimentas buvo tikrai įvairus. Kainos adekvačios ir prieinamos. Net ir išrankiausias žmogus galėjo sau atrasti kažko gardaus. Alkoholio kainos buvo kaip paprastame bare, tad nusiskundimų šiuo klausimu neturiu.

Na, ir keletas nedidelių minusiukų, kurie nedrasko akių, tačiau patobulinus, festivalį pakeltų į dar auktštesnį lygmenį – „Nescafe“ stage ir Main stage buvo ganėtinai arti, tad vykdomi soundcheck'ai kitų atlikėjų pasirodymo metu erzindavo pačius atlikėjus. Didžiausias diskomfortas buvo per B.A. koncertą. Kitas, – „Humoro klubas“. Galbūt kitąmet reiktų pasikviesti „Kitokius pasikalbėjimus“. Nes ponai stand up‘eriai patingėjo pasiruošti naują programą ir mėgino prasisukti su ta pačia. Na ir dušų skaičius viena papildoma būdele galėtų būti didesnis, kad rytinės eilės nuo 45 minučių laukimo sumažėtų bent iki 30 minučių.

Tad pagrindinis iškeltas klausimas, ar „Granatos live“ gali pasiekti garsaus Europos festivalio vardą ir pritraukti dar didesnę įvairovę užsienio atlikėjų, tikiu, kad taip. Po šių metų šis festivalis smarkiai priartėjo prie geriausiųjų ir tikiu, kad jei organizatoriai neužmigs ant laurų ir toliau taip sparčiai tobulės, galbūt ir mes po poros metų turėsime savo keturių dienų „Open Air“, kaip tai turi kaimynai lenkai.

Labai dėkoju organizatoriams.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.