Spontaniški menininko darbai yra natūralūs ir gryni, siejantys magišką gamtą ir materialią tikrovę. Paveikslų objektai tapomi taškais ir linijomis be išankstinio ribojančio kontūro, menininkas tarsi ištirpsta vaizduojamuose objektuose, bet nepraranda ženklinimo tikslumo.

Paveikslai pasižymi formų paprastumu ir turi galingą emocinį užtaisą, perteikiamą simboline kalba. Tai tarsi savityros procesas ir identiteto paieškos, kurios skleidžiasi per simboliškus pirmapradžius žmonijos kūrinius. Visas materialus pasaulis spinduliuoja energiją, o animistinės krypties menininkai užsimena apie meno objektuose glūdintį dvasinės ir psichinės energijos potencialą.

Denis Calleja mene aptinkama formų ir spalvų sintezė, įkvėpta aborigenų, primityvistinių ir rytietiškų motyvų, kuriuos menininkas matė savo aplinkoje. Objektai ir formos ryškiomis spalvomis tapomi popieriuje ir ant papiruso. Erdvėje išryškėja gyvūnai, ženklai ir paslaptingi simboliai, stebėtojui suteikiantys teisę paveikslams sukurti savo pavadinimą.

Paroda veiks rugpjūčio 1-31 dienomis Marijos ir Jurgio Šlapelių namuose-muziejuje Vilniuje, Pilies g. 40, tel. +370 5 2610761