Ir gimsta jie be vardų, be ateities, tik su keistais adresais ir su neaiškia viltimi, kad gal kažkas pastebės, o gal ir ne. Šių dviejų mažylių namai – būdelė prie konteinerių už studentų bendrabučio Saulėtekyje. Atvykę radome jas jau kritinės būklės: visiškai be jėgų, nesipriešinančias, abejingas, panašu, kad kurį laiką jau nevalgančias, neužuodžiančias maisto, apipūliavusias ir beprarandančias regėjimą.

Įsiminė tokia liūdna akimirka: kai susidėjome mažyles į transportavimo dėžutę, prie mūsų priėjo netoliese besidarbuojantis vyras paklausti, ar pagavom tuos kačiukus, nes „jie truputį serga“, kai pakėlėme dėžutę parodyti jų, jam išsprūdo toks trumpas, skausmingas „fu...“ po kurio jis nebegalėjo pažvelgti antrą kartą ir neatsigręždamas nuėjo. Taip, į jas sunku žiūrėti, bet joms sunkiau... Nes galbūt jos dabar atrodo taip būtent dėl to, kad ilgą laiką jų niekas taip ir nepamatė.

Negalime švaistytis pažadais, kad viskas pavyks, bet pažadame padaryti viską, kas nuo mūsų priklauso. Šių dviejų sesučių gydymui labai reikalinga parama ir būsime dėkingi kiekvienam, kas siųs gražius linkėjimus ir prisidės bent trupučiu prie to, kad jos gyventų. Galėdami prisidėti, paaukoti galite į „Naminukų“ sąsk. mokėjimo paskirtyje nurodant „Saulėtekio mažylėms“: VšĮ Naminukai; A/S: LT 55 7300 0101 3031 2940 (Swedbank).

Norėdami pasiteirauti dėl katyčių sveikatos, kreipkitės 8 648 30077 (VšĮ Naminukai, Vilnius).