Ypač didingas „Red Rock“ amfiteatras, įsikūręs tarp raudonų milžiniškų uolų, „Red Rock“ parke, 16 km atstumu nuo Denverio. Tai ypatinga vieta koncertams su labai gera akustika. Šioje, atvirame ore įsikūrusioje scenoje, vyksta viso pasaulio pripažintų atlikėjų koncertai. Čia koncertavo „The Beatles“, „Depeche Mode“, „U2“ ir dar daugelis kitų muzikos pasaulio atstovų.

Ši vieta žinoma su savo gera akustika ir puikiais atlikėjais daugiau kaip 100 metų, vienu metu koncertus gali stebėti 9525 žmonės – čia tiek yra sėdimų vietų. O aš stebėjau ir klausiau grupės „One Republic“ koncertą. Ši grupė labai gerai žinoma Amerikoje, ji paliko didžiulį įspūdį savo puikiu pasirodymu. Pakili nuotaika užvaldė sykiu su muzikos garsais, tūkstančiais žiburėlių ant žiūrovų riešų, kurie sinchroniškai keitė spalvas priklausomai nuo muzikos akordų, ir ryškia mėnesiena žvaigždėtame danguje.

Kelionės po Kolorado valstiją metu stebėjau kraštovaizdį, visiškai kitokį nei Lietuvoje. Sniegu pasidengusios kalnų viršūnės, kitur lygumos, pasipuošusios ankstyvomis gėlėmis ir švelnia paskutinių pavasario dienų žaluma. Ir šniokščiančios, riaumojančios, kunkuliuojančios kalnų upės, didžiuliu greičiu dundančios žemyn nuo kalnų. Šis metų laikas pats geriausias raftingui, kadangi upės pilnos vandens. Vėliau daugelis kalnų upių išdžiūva nuo vasaros kaitros.

Vienas iš nepakartojamų mano nuotykių Kolorade – tai raftingas, arba nusileidimas plaustais kalnų upe Poudre. Nenusakoma vandens jėga. Mes lėkėme, pasitikdami didžiules bangas, šokinėjome bandydami apeiti sūkurius bei plaukti pasroviui. Mūsų plaustas ne sykį buvo visiškai paniręs vandens pursluose. Ši tikrai ekstremali kelionė plaustais tęsėsi 2 val., mes įveikėme 12 mylių atstumą, įskaitant 3 ir 4 klasės slenksčius. Šniokščianti laukinė kalnų upė Poudre galinėjosi su mūsų plaustais, bet mes ją įveikėme sėkmingai. Nors ne visi. Kai kas neatsilaikė bangų jėgai ir atsidūrė vandenyje, bet šalia plaukiančių profesionalių gelbėtojų buvo tuoj ištraukti iš vandens. O aš tai labai sušalau, nes nepaklusau gido patarimui užsimauti viską, ką Whitewater kompanija išdalino.

Bet vis tiek ši kelionė paliko kone patį didžiausią įspūdį, visų nuotaika buvo puiki, buvo daug juoko, klegesio, bet ir išgąsčio šūksnių.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.