Kai taip, tai tėveliai verkia dėl darželių, dėl būrelių, dėl prailgintų grupių, kad tik įkišti savo vaikelius, ir žinoma, nemokamai, į šiltą vietelę, kur už juos atsakytų kas nors kitas, kol jie abu pinigus darys. Arba senelėms, seneliams į kaimą išvežami kaip kokie šunys. Bet kai kalba pasisuka apie mokslą, žinias, tai iškart oi ne ne, mano septynerių metų sūnus dar nemoka puoduku pats vienas pasinaudoti, aš dar jam užpakaliuką nuvalau!

Bet palauk, mamate, ar tikrai visad taip jau ir pati nuvalai? O kartais ne seneliai ir auklytės pluša prie tavo brangaus pagimdyto vaikelio?

Ką aš noriu tuo pasakyti, jei kas nesuprato, yra tai, jog tėveliai manipuliuoja tuo „oi, aš noriu, kad namie dar pabūtų, mažiukas mylimukas“, užkraudami vaiko priežiūrą kitiems žmonės (seneliams, auklėms, lopšeliams), o viešai tai ooooi, mano vaikas, aš tik apie jo gerovę galvoju... Tiesa yra tokia, kad dabar vaikus augina auklės ir seneliai, ir nebūtų jokio skirtumo, jei anksčiau į mokyklą reiktų eiti. Vis tiek ne su tėvais per dienas vaikas būna. Mokykloj anksti išmoktų būti savarankiškas ir įgytų žinių.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.