Kitą įžeidimą patyriau kitą dieną, kai atėjo žymus žmogus, kurio vardo neminėsiu, tik pasakysiu, kad jis dainininkas. Priėjus paklausti, ar galiu kažką patarti ir padėti išsirinkti prekę, šis pradėjo reikalauti surasti jam ispanišką, itališką arba prancūzišką prekę. O kai atsakiau, kad tokių prekių pas mus prekyboje nėra, šis žmogus paklausė, kokių yra, atsakiau, kad yra tik kiniškos arba olandiškos, tada jis man pasiūlė jas susikišti – kur neatskleisiu.

Kita situacija atsitiko su senjoru, šis reikalavo prekę surasti per penkias minutes, kaip jau dauguma supranta, didelėje parduotuvėje mokiniui surasti prekę per penkias minutes yra neįmanoma. Man beieškant prekės senjoras pradėjo klausinėti, ar metus laiko ieškosiu prekės, klausinėjo, kaip toks darbuotojas gali dirbti tokį darbą, kai nesugeba rasti prekės. Tačiau žmogui nerūpi, kad parduotuvė didelė ir sunku tai greitai padaryti.

Taip pat sunku, kai ateina žmonės, kalbantys rusiškai, kai tu atsiunti savo kolegą jiems suteikti pagalbos, nes tu nesupranti rusiškai. Šie pradeda tave apkalbinėti: „kaip tokie darbuotojai gali dirbti, jei nemoka rusų kalbos?“ ir toliau reiškia pretenzijas, koks tu esi blogas, nes nemoki šios kalbos. Bet mes juk nenuvažiuojame į Rusiją ir ten nekalbame lietuviškai. Tai kodėl jie, gyvendami Lietuvoje, negali išmokti kalbėti lietuviškai?

Rašau šį straipsnį norėdamas atkreipti dėmesį visų žmonių, ir pasakyti, kad nei vienas darbas nėra gėdingas, jei pinigai uždirbami sąžiningai. Mes darbuotojai taip pat turime jausmus, ir nereikia mūsų žeminti. Dirbu dar tik savaitę, bet jau kyla mintys mesti darbą ir išvykti į labiau išsivysčiusią šalį, kurioje darbuotojai nėra žeminami. Taigi baigdamas rašyti noriu visų paprašyti, nesvarbu, kad skubate, esate žymus žmogus ar senjoras, išlikite žmogiški kitiems ir palaukite minutėlę, nepykite ant darbuotojų, jei šie truputėlį ilgiau dirba, ieško prekės, nes visi mes esame žmonės.

Maloniai bendraukime, juk visi darbai yra lygūs, nesvarbu, ar tai pardavėjo, ar kasininko, ar politiko darbas, juk visi mes dirbame ir norime pagarbos, jei visi būsime mandagūs ir suprasime vienas kitą, tai bus gera gyventi.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.