Taigi, kelios valandos transliacijos, pradedame. Seimas nuoširdžiai diskutuoja, ar prie Švietimo ir mokslo ministerijos prilipinti sportą. Sprendžiant pagal kalbančiųjų diapazoną, aktualesnės problemos Lietuvoje nėra, čia faktiškai sprendžiama mirs ar gyvens Lietuvos sportas. Na ir kas, kad realiai yra ministerijoje su tuo dirbantys žmonės, kad tiesiog už mokesčių mokėtojų pinigus reikės keisti daug lentelių, vizitinių ir teisės aktų. Pasipila iniciatyvos: o kaip šeima? Ar jos neturėtų būti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pavadinime? Neilginkime, trumpinkime ŠMM pavadinimą iki Prusinimo(?) ministerijos, šis žodis apima viską.

Lengvas daugiau-mažiau pusvalandžio bardakėlis už mokesčių mokėtojų pinigus.

Pirmininkaujantis skubina, laukia svarbūs klausimai, nes reiks „dirbti iki nakties, iki 20 val.“. Ir nuvilnija nepatenkintas klasės atodūsis. O apie naktį 20 val. jūs ten rimtai? Ir tikrai persidirbate? Ką kalbėti apie valytojus, kurie blizgina jūsų nutaškytus klozetus, duonos kepėjus, dirbančius ir naktines pamainas, galų gale, taksi ar viešojo transporto vairuotojus. Ai, tiksliai, šitie tai nepersidirba, persidirba valdininkai, kuriems išskyrėte dviem dienom atostogų daugiau, nei mums visiems, lodoriams.

Greitas, bet įspūdingai gėdingas momentas.

Tada medžiojimo įrankiai, nes juk svarbu, kaip kažkuris ten, atleiskit, veikiantysis trolis pasakė, važiuoti parelaksuoti ir panašiai. Relaksavimas žudant, matyt, neišgyvendinama bebrų tradicijų sritis ir nieko naujo šiame fronte nėra, bet tam irgi skiriama daug laiko.

Iki galo nesupratau, bet tikiuosi, kad mirtinų „relakso“ formos įrankių sąrašas galutinai nebus išplėstas.

Na, ir eilinis reformų paketas, ten, atrodo, pensijos buvo, vadinasi, apie visus mus. Ypatingų diskusijų nėra, vardinamas straipsnis po straipsnio, viskas priimama bendru sutarimu. Na taip, čia kur kas sudėtingiau nei sportas pavadinime ir medžioklės įnagiai, be to, dar neduok Dieve, ir tikrai iki nakties dirbti reikės. Neduočiau rankos nukirsti, ar Seimo nariai tikrai suvokė, kam pritarė ir kaip viskas keisis, nes bent valdančiųjų pusėje daugiau buvo vaikščiojimų ir plepalų tarpusavyje nei susitelkimo į esmę.

Išsigandau, nes prioritetų sąraše pensijos yra daug žemiau už ministerijų pavadinimus ir medžiokles, ir su baime laukiu, kas bus. Grįžtant prie zoologijos sodo. Mano vertinimu, jis tapęs visišku trolių fabriku, nesvarbu, kaip jūs ten vienas kitą vadinat: gandrais ar Okeanijos pingvinais. Svetima gėda žiūrėti iš šono už tą darbo, diskusijų ir rūpesčių imitavimą.

Tikrai nepamaišytų koks nors piliečių komitetas kaip kontroliuojantis ir prie darbo esmės sugrąžinantis garantas.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.