Karštą ketvirtadienio popietę, Vilniaus Barbakano papėdėje į skrydį oro balionu susirinko DELFI Piliečio istorijos konkurso „Pirmoji pažintis“ nugalėtojas Martynas Gelumbauskas su sužadėtine Reda Stundžyte, taip pat judėjimo negalią turinti sutuoktinių pora – Edmundas ir Sandra Bukliai.

Visi buvo pozityviai nusiteikę ir nekantriai laukė, kada pagaliau galės pakilti. DELFI Piliečio konkurso nugalėtojas M. Gelumbauskas, atvykęs į sostinę iš Kauno, labai džiaugėsi, kad pagaliau galės išbandyti šią lauko pramogą. „Su drauge labai laukiame skrydžio, nuotaikos tiesiog super, – sakė jis ir pridūrė, – tai pirmas kartas, kai skrisime ir jokios baimės nejaučiame, greičiau smalsu“.

Pakalbinus kitą porą, jie irgi tvirtino, kad jaudulio nejaučia ir iš tikrųjų seniai norėjo, kad atsirastų toks šansas ir neįgaliesiems pamatyti miesto ir gamtos panoramą iš viršaus. „Dar jausmai labai ramūs, o turbūt kaip paskui jausimės suprasime, kai pakilsime. Anksčiau niekada net nemąstėme, kad galėtume tai padaryti, bet atsiradus progai, nusprendėme, kad būtų visai neblogai išbandyti. Tikrai sudėtinga rasti panašių pramogų, kurios atitiktų mūsų galimybes“, – teigė E. Buklys.

Vyro žmona S. Buklienė atskleidė, kad pagaliau išsipildė jos svajonė. „Nejaučiu jokio jaudulio, tik didelį norą. Anksčiau apie tai galvojau, bet vyras bijojo, todėl taip ir viskas nurimo. Tačiau, kai gavome tokį pasiūlymą, tikrai nebegalėjome atsisakyti ir smagu, kad atsirado toks dalykas. Sudėtinga, kai nežinai, kad neįgaliuosius priima, daugiau ir nesvarstai apie galimybes, informacijos tikrai trūksta“, – DELFI tvirtino ji.

Tai jau antrus metus vykdomas projektas, kuriuo siekiama prisidėti prie neįgaliųjų sėkmingesnės integracijos ir suteikiama galimybė mėgautis pramoga, kuri anksčiau buvo prieinama tik sveikiesiems.

DELFI oro baliono krepšys turi specialią gamyklinę konstrukciją su suoliuku ir pažemintu bortu dviems suaugusiems arba trims vaikams. Kadangi ši paslauga, kai krepšys pritaikytas neįgaliųjų poreikiams ir jiems suteikiama galimybė skristi, siūloma antrus metus, paklausėme „Hot Air Lines“ savininko ir oro balionų piloto Vytauto Samarino, ar praėjusiais metais buvo daug susidomėjusių.

„Tikrai antplūdžio nesitikėjome, bet mums svarbu skleisti ir toliau žinią, kad yra galimybė judėjimo negalią turintiems asmenims skristi oro balionu. Visuomenė keičiasi ir mes norime prisidėti prie neįgaliųjų integracijos.

Žinoma, pernai Lietuvoje ir orai nelepino, o skraidinti tokius keleivius reikia labai gerų sąlygų ir saugumas yra mūsų prioritetas. Visgi šiais metais tikimės, kad vyraujant geriems orams pavyks paskraidinti jų daugiau“, – komentavo specialistas.

Po skrydžio visi DELFI oro balionu skridę keleiviai liko patenkinti ir sakė, jog mielai šią patirtį pakartotų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją