Senelis paprašė manęs nueiti į Šalčininkų skyriaus paštą ir sužinoti dėl kokios priežasties jis taip ir nesulaukė pensijos. Atėjus į Šalčininkų skyriaus paštą paklausiau, dėl kokios priežasties mano senelis jos negavo.

Pašto skyriaus vedėja išaiškino, kad paštininko nėra ir niekas mano seneliui pensijos neparveš. Su tuo pačiu klausimu stovėjo dar pora moterų, kaip supratau, irgi senelių vaikai, kurios norėjo išsiaiškinti dėl kokios priežasties jų seneliai negavo pensijos.

Šalčininkų pašto skyriaus vedėja pasakė mums eiti pas seniūną. Mes buvome pas seniūną ir jis pasakė, kad pašto darbuotojai patys turi pristatyti seneliams jų pensijas į namus. Grįžome pas Šalčininkų skyriaus pašto vedėją ir ji pasakė, kad mes nueitume pas notarą ir padarytumėme įgaliojimą, kuris leis artimiems žmonėms paimti mūsų senelių pensijas.

Kodėl senelis, jau sergantis ir bejėgis ir kiti tokie pat seneliai, turi važiuoti pas notarą ir leisti savo pinigus dokumentų darymui? Kodėl pašto darbuotojai nevykdo savo pareigų, jei jiems už tai yra mokami atlyginimai?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.

Komentuoja korporatyvinų reikalų departamento vadovė Vaida Budrienė

Ši situacija atsitiko todėl, kad iš Šalčininkų pašto išėjo laiškininkas, kuris ir pristatydavo senjorams pensijas. Darbuotojas išėjo būtent pensijų skirstymo laikotarpiu.

Šioje apylinkėje itin opi darbuotojų trūkumo problema. Žmonių, norinčių dirbti laiškininkais, labai sunkiai randame. Ir jų Šalčininkuose ieškome itin ilgai. Pensijas privalome pristatyti nuo einamojo mėnesio 10 d. iki 26 d. imtinai. Nors ir trūksta darbuotojų, pensijos visada yra pristatomos, tačiau kartais su kelių dienų vėlavimu.

Šiandien (vakar – DELFI) pati Šalčininkų pašto viršininkė pensiją pristatė Jūsų besiskundžiančios skaitytojos seneliui.