Dauguma puola tik Petrą, esą, jis neatsakingai pasielgė Seime propaguodamas tradicinę šeimą, o gyvenime besielgdamas kitaip. Šiaip moters ir vyro sąjunga yra tradicinė – ne gėjų ir lesbiečių (nors tokia politika ir yra kritikuotina – po saule vietos turi atsirasti visiems, net ir tiems „netradiciniams“), prieš ką Petras ir pasisako sakydamas, kad kovoja už „tradicinę“ šeimą. Taigi jo propaguojamoje politikoje reikšmingų neatitikimų nėra. Jei nėra jo propaguojamoje politikoje ir jo gyvenime reikšmingų neatitikimų, vadinasi, jam jokios apkaltos ir negali būti.

Šiek tiek būtų galima ginčytis, kad Petras siūlė savo moteriai darytis abortą. Betgi tai tik emocinis ir momentinis dalykas – susikaupusių emocijų išsakymas tam tikru momentu. Jis tai padarė tik kartą ir tik kalbėdamas, o ne versdamas tą abortą darytis. Taigi čia yra žmogiškasis faktorius. Juolab, kad vėliau Petras persigalvojo, netgi siūlė išlaikyti vaiką (ko, beje, Birutė labiausiai ir norėjo).

Birutei labiausiai to vaiko ir reikėjo, nes ji net 10 metų negalėjo pastoti. Galbūt jos vyras buvo nevaisingas, o čia sutiko vaisingą vyrą. Jei nuklysime į lyrinius pamąstymus, kiekvienas vaikas yra didis gėris, kai šiuo metu tokia prasta Lietuvos gimstamumo statistika. Bet jei nenukrypsime į lyriką, taps aišku, kad čia vėlgi pirmiausia Birutės interesai. Kaip jau minėjau, ji siekia ir vaiko išlaikymo. Tai galbūt ir natūralus noras, bet tik tuo atveju, jei ji nepradės pageidauti DAUG to išlaikymo, pernelyg daug. Tai ateityje mes dar pamatysime, nereikia užbėgti įvykiams už akių.

Be abejonės, yra idealu, jei vaikas gimsta abiems tėvams norint. Tačiau kiek yra oficialiai susituokusių porų, kada vaikas yra pageidaujamas tik vieno iš tėvų? Net nesiginčykime dėl to, kad vaikas turėtų gimti tik tada, kai abu tėvai tam pasiruošę. Tačiau šiuo atveju kam krinta atsakomybė – ar tam, kuris vaiko nenorėjo, ar tam, kuris vaiko norėjo ir partnerį paprasčiausiai apgavo? Saugotis turėjo abu. Bet kuris čia ne tik kad nesisaugojo, bet panaudojo klastą, a?

Be to, ar negalima normaliai ir civilizuotai kalbėtis abiems tėvams nedarant skandalo? Viešo skandalo. Kam reikalingas tas viešumas? Petrui? Abejoju. Turbūt, kad Birutei.

Moterys, baikite tas nesąmones, nes vyrai jau ims bijoti prieiti prie moters, ją „kadrinti“, permiegoti, megzti santykius, galiausiai – tuoktis... Nes pirmas žingsnis ir yra flirtas, paskui – santykiai, paskui vedybos. Bet jei moteris pirminėje „kadrinimo“ stadijoje ims daryti nesąmones, sieks pastoti grynai dėl savo egoistinių sumetimų, apie jokias tolimesnes santykių vystymosi stadijas negali būti net kalbos.

Ir tada – ką? Turim tai, ką turim. Krūva vienišų žmonių, drastiškai mažėjantis gimstamumas, iš vyrų atimta prigimtinė teisė būti moters užkariautoju. Liūdna.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.