„Esame aktyvaus gyvenimo būdo propaguotojai. Plaukiojame jėgos aitvarais, todėl nusprendėme Lietuvai padovanoti dovaną ir jais įveikti visą mūsų šaliai priklausantį Baltijos jūros ruožą,“ – įspūdžiais dalijosi iniciatyvos sumanytojas Romualdas Karužis.

9 val. ryte Nidoje pradėję savo žygį Baltijos jūra, du drąsuoliai finišavo 21 val. Sakoje – Latvijoje. Kelyje dalyviams teko įveikti akmenimis nusėtas pakrantes, net 4 metrų aukštį siekiančias bangas ir tokias kliūtis, kaip molus bei pėsčiųjų tiltus.

„Nors idėja perplaukti Baltijos jūros pakrantę jėgos aitvarais kilo seniai, bet žygiui pasiruošti laiko nebuvo daug dėl netikslių išankstinių orų prognozių. Ši sporto šaka yra priklausoma nuo vėjo. Norint sėkmingai perplaukti Lietuvos pajūrį ir pasiekti Latviją, turi pūsti 6-9 m/s greičio vakarų – pietvakarių vėjas. Tik pasitaikius geroms oro sąlygoms, pakėlėme aitvarus su Lietuvos vėliavomis.“ – kalbėjo Romualdas.

Entuziastai šimtmečio plaukimui pasirinko nepripučiamo (kitaip dar vadinamus „foil“) tipo aitvarus. Kartu su Romualdu žygyje dalyvavęs ir visa reikiama įranga aprūpinusios kaitunuoma.lt bendrasavininkas ir jėgos aitvarų mokyklos instruktorius Dalius Olechnavičius akcentavo, kad atsinaujinusius „foil“ tipo aitvarus dėl gerų plaukimo savybių renkasi tiek pradedantieji, tiek pažengę pripučiamų aitvarų mėgėjai.

Be aitvarų ir lentų, plaukimui buvo reikalinga ir kita įranga. Sportininkai turėjo radijo stoteles tarpusavio ryšiui palaikyti, kuprines su gertuvėmis ir svarbiausiais daiktais, vilkėjo sportines gelbėjimosi liemenes. Sportininkų kelionę sekė ir nuo kranto stebėjo lydintysis ekipažas su radijo ryšiu.

Nors jėgos aitvarų mylėtojai pirmą kartą įveikė tokį atstumą, bet finišo metu jų veiduose nuovargio nesimatė. Priešingai, vyrai džiaugėsi pasiekę užsibrėžtą tikslą ir palaikymo komandai padovanoję geras emocijas.

Daugiau Romualdo aktyvaus laisvalaikio akimirkų galima pamatyti kelionių ir gyvenimo būdo tinklaraštyje „Kiter‘s wife“.