Nuvykome pas logopedę. Mano vaikas buvo šalia. Ir jam esant kabinete ši „specialistė“ pasakė, kad mano vaikas yra žlugęs, jį reikėjo palikti antriems metams, ir kad pas jį viskas yra tiesiog siaubinga. Ir ji vis kartojo žodį „siaubas“ ir „žlugęs“ esant vaikui šalia. Kai mes išėjome iš kabineto, ir ten įėjo kita mama su vaiku, ji už durų dar garsiai pasakė, kad jau viskas, jūsų vaikas yra žlugęs.

Po šio vizito mano vaikas visą vakarą verkė. Jis sakė, kad jis žino, ką reiškia žlugęs. Mes buvome sutikę gerų specialistų tiek mokykloje, tiek kitur.

Mano klausimas jums, „specialiste“, kas jums suteikė teisę įžeidinėti mano vaiką? Jūs būdama „specialiste“, negi nežinote, kad apie vaikus blogai kalbėti jiems esant šalia, negalima? Ar jūs žinote, kad privalote saugoti mano vaiko privatumą, ir apie jį kalbėti esant kitiems tėvams, yra neprofesionalu? Ar jūs žinote, kad pasakius vaikui tik vieną įžeidžiantį žodį, jūs turite pasakyti jam dvidešimt gerų žodžių, kad atstatytumėte padarytą jam žalą?

Aš labai tikiuosi, kad mano vaiko prisiminimuose jūs neliksite. Aš tikiuosi, kad jis jus prisimins kaip tiesiog piktą seną bobą.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.