Tai labai stipri liga. Ir kai matau, kad ji vis plečiasi kaip skruzdėlynas, negaliu tylėti. Aš manau, jog ši žinutė labai svarbi. Lietuvoje yra labai daug žmonių, kurie nesupranta, kad depresija yra tikrų tikriausia liga ir labai baisi. Pati tai patyriau, praėjau pro pačius baisiausius dalykus, kurių nelinkėčiau net pačiam didžiausiam priešui. Bet dabar ne tai esmė, svarbiausia, kad tai patiria paaugliai ir jauni žmonės... O didžiausia problema, kad tada jiems labiausiai reikia artimųju ir tėvų palaikymo ir labai dažnai jie to nesulaukia.

Dabar kreipiuos į visus tėvus ir į visus, kurie mato, jog kažkam yra sunku. Depresija yra labai apgaulinga liga ir negali žinoti, kam ir kada taip gali atsitikti. Bet noriu pasakyti, mūsų visų mylimi tėveliai, nepalikite savo vaikų kovoti su tuo sunkumu vieniems. Jiems labai reikia jūsų, labai dažnai iš tėvu išgirsti „Jiems tik reikia dėmesio“, „Reikia nubausti ir viskas bus gerai“. Tai yra baisiausia, ką gali pasakyti vaikui, kuriam sunku. Taip, gal jam tik trūksta dėmesio, bet vien dėmesio ar meilės trūkumas gali pridaryti problemų. Ir aš manau tai yra jūsų pareiga, kad vaikui niekada netrūktų meilės.

Prašau jūsų labai pasidomėkite savo vaikais, kaip jie jaučiasi ir skirkite jiems dėmesio, nes vėliau gali būti per vėlu... Ne vien vaikais. Ir draugais, ir artimaisiais, niekada negali žinoti, gal jie slepia viską po laimingumo kauke ir jiems reikia pagalbos. Žmonės, prašau jūsų supratingumo, nebevenkite to, nes tai yra labai didelė problema visame pasaulyje. Ir reikia gelbėti tuos žmones, o ne vengti jų. Geriausi profesoriai jau daug kartų įrodė, kad tai liga ir to nepaneigsi. Pagalvojau, žmonės sako – vėžys, kokia baisi liga, kiek žmonių miršta.

Bet čia tokia pati situacija, kiek žmonių miršta nuo to. Nors tai ir išgydoma liga, bet jie miršta, nes lieka nesuprasti. Tikiuos, kad tai bent kažkiek paveiks nors ir vieno žmogaus širdį. Mums reikia veikti, kad to liktų kuo mažiau.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.