Siekiant, kad šventė taptų dar ryškesnė, masiškesnė, išskirtinesnė ir kad plungiškiai bei miesto svečiai galėtų bent dalele pasijusti lyg tikroje jubiliejinėje, Lietuvos šimtmečio dainų šventėje „Vardan tos...“, Plungės kultūros centras birželio 17 dieną organizuoja regioninę dainų šventę „Pilnas kiemas svetelių“.

Plungės dainų šventėje pasirodys gausus būrys šokėjų, dainininkų ir muzikantų ne tik iš Plungės rajono, bet ir iš Kretingos, Mažeikių, Telšių, Skuodo ir kitų Lietuvos miestų. Specialią programą dovanos ir folkloro festivalio „Saulelė raudona“ dalyviai iš užsienio šalių.

Šiuo didžiuliu renginiu siekiame prisidėti prie Lietuvos valstybės nepriklausomybės atkūrimo šimtmečio įprasminimo Plungės mieste bei savo kūryba padaryti miesto šventę išskirtinę.

Šventės programoje nuo 11.00 val. koncertuos Plungės kultūros centro kolektyvai: „Hello“, „Hera“, „Eglės baleto studija“ ir Plungės Mykolo Oginskio meno mokyklos šiuolaikinių šokių grupė. Apie 11.50 val. dainuos Plungės kultūros centro vokalinis ansamblis, Prūsalių moterų vokalinis ansamblis, gros kultūros centro kapela „Minija“, vaikų ir suaugusiųjų liaudiškos muzikos kapelos bei Plungės M. Oginskio meno mokyklos tautinių instrumentų ansamblis ir liaudiškos muzikos kapela. Nuo 12.15 val. Babrungo slėnyje skambės Plungės kultūros centro kamerinio choro, tremtinių ir politinių kalinių choro „Tėvynės ilgesys“, III amžiaus universiteto moterų ansamblio „Širdies melodija“, Rietavo Mykolo Kleopo Oginskio, Mažeikių Vytauto Klovos, Telšių muzikos mokyklos, Platelių meno mokyklos, Žemaičių Kalvarijos kultūros centro Alsėdžių mišraus suaugusiųjų choro, Žlibinų moterų choro, Kulių kultūros centro mišraus vokalinio ansamblio ir Plungės mišraus choro „Plungė“ atliekami kūriniai.

Apie 13.00 val. šventę tęs folkloro festivalio „Saulelė raudona“ dalyviai iš užsienio šalių ir Plungės kultūros centro folkloro ansamblis „Gondinga“. Nuo 14.20 val. Babrungo slėnyje šventę tęs Plungės kultūros centro liaudiškų šokių studijos „Suvartukas“ ir liaudiškų šokių ansamblio „Žirginėliai“ šokėjai. Apie 15.00 val. skambės jungtinio Plungės kultūros centro, Platelių meno mokyklos ir Plungės Mykolo Oginskio meno mokyklos pučiamųjų instrumentų orkestrų bendrai atliekami kūriniai, o instrumentų skambesį sustiprins bendros choreografinės kompozicijos, kurias atliks Plungės kultūros centro merginų choreografinė grupė, Plungės Mykolo Oginskio meno mokyklos orkestro šokėjų grupė ir Žemaičių Kalvarijos merginų choreografinė grupė.

O po nedidelės pertraukėlės apie 16.00 val. įvyks Miesto šventės ir folkloro festivalio „Saulelė raudona“ iškilmingas uždarymo koncertas „Daina miestui“. Koncertuos Plungės kultūros centro simfoninis orkestras ir solistai Valdas Lacko, Agnė Michalenkovaitė, Evelina Beivydaitė, Gintarė Muraulaitė.

Kviečiame drauge smagiai praleisti sekmadienį Babrungo slėnyje, gyvos muzikos, dainų ir šokių apsuptyje.