Eilė buvo didelė, kadangi prieš pat aštuonias visi suskumba nusipirkti gėrimų, nes vėliau jų įsigyti jau nebebus galima. Taigi eilutė buvo didelė, ir joje stovėti teko sąlyginai ilgai.

Kadangi moteriškė rėkavo į telefoną garsiai, nebuvo negalima neišgirsti, jog ji savo draugei (turbūt draugei, o gal kažkam kitam – čia tik spėjimas) aiškino, kad vyrui namie pastatė slaptą kamerą ir jį dabar stebi, todėl negali ilgai užtrukti kalbėdama telefonu.

Vidutinio amžiaus moteris tik pabaigusi pokalbį greit įsidėjo ausines, kažką sumaigė savo išmaniajame telefone, jį numetė šalia savo prekių, nepaisydama, kad kiti žmonės mato (turbūt ši subjektė net nemanė kažką blogai daranti), ir ėmė kuistis po savo rankinę. Numesto išmanaus telefono ekrane matėsi vyras, kuris sėdi ant sofos ir maigo televizoriaus pultelį. Išsikuitusi ši moteriškė ėmė pasalūniškai stebėti, kas rodoma jos mobiliojo ekrane, per ausines įdėmiai klausėsi. Bet toks baisus ir pasalūniškas jos visas stotas buvo... Matėsi, kaip vogčia kažko laukia, jos veido išraiška buvo be galo klastinga, bjauri. Tai buvo tiesiog subjektas, valdomas pačių primityviausių jausmų – pavydo, keršto...

Man net kojas pakirto, kad sutuoktinė gali daryti nusikalstamą veiką prieš savo sutuoktinį. Nesakau, kad „žmona prieš vyrą“, nes jeigu pasitikėjimo nelieka, nebėra ir šeimos, išlieka tik formalus santuokos institutas teisine prasme, todėl ir sakau „sutuoktinis“, „sutuoktinė“, o ne „vyras‘ ir „žmona“.

Tą sekundę net nesusivokiau, ką daryti. Skambinti į policiją? O ką aš įrodysiu? Ką nors sakyti tai subjektei? O, ne, nenorėčiau nuo tos baisuoklės gauti per veidą ir keletą savaičių vaikščioti „išgražintu“ veidu. Savisaugos instinktas man kuždėjo: „Nesikišk“.

Beliko tik patylėti ir pasibaisėti, kokių personų baisių esama. Kaip bjauriai ir niekšišikai prieš žmogų daromas nusikaltimas... O šita subjektė pirko alų. Žinoma, ji pareis namo, sutuoktiniui ištrauks alaus, pastatys ant stalo, išvieps savo žvarplę ir elgsis lyg niekur nieko...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Pasidalinkite savo atostogų įspūdžiais! Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.