Praeitą savaitę gimnazijos vadovybė nusprendė, kad tie mokiniai, kurie važiavo į kelionę, mokysis iki birželio 13 d., o tie, kurie nevažiavo, mokysis iki birželio 15 d.

Mes jaučiamės diskriminuojami, vaikas jaučiasi nuskriaustas dėl to, kad nevažiavo į kelionę dėl finansinės padėties šeimoje, tai dar prie viso to ir gimnazijos vadovybė pažemino turtingesnių vaikų akivaizdoje, nurodydama, kad reikės eiti papildomas dienas į mokyklą.

Direktorė aiškina, kad mokslo metai baigiasi birželio 15 d., o tiems, kurie važiavo į kelionę, mokslo metai susitrumpina, nes birželio 2 ir 3 dienomis vaikai važiavo autobuse, tai yra savaitgalis įsiskaičiuoja.

Kai įmonėje dirbantis žmogus važiuoja į komandiruotę, kelionėje praleistas laikas neprailgina atostogų, mokslo įstaigose, pasirodo, yra kitaip.

Kodėl tie, kurie nebuvo pamokose nuo gegužės 31 d. iki birželio 5 d., pradės atostogauti keliomis dienomis anksčiau, o tie, kurie sąžiningai ėjo į mokyklą, tiems reikia eiti iki mokslo metų pabaigos (birželio 15 d.)?

Kiekvienais mokslo metais įstaigos dejuoja, kad nespėja „praeiti“ programos, o Jono Pauliaus gimnazijoje negana to, kad turtingų ar pasiturinčių tėvų vaikai važinėja po Europą mokslo metų laiku, tai jiems dar ir mokslo metai trumpinami.

Mano vaikas, manau, ir kiti vaikai, kurie nevažiavo į kelionę, jaučiasi įskaudintas ir diskriminuojamas. Taip, patyčios vyksta ne tik tarp vaikų, bet ir tarp gimnazijos valdytojų. Neturiu nieko prieš tuos vaikus, kurie važiavo į kelionę, bet nereikia žeminti vaikų, kurie nevažiavo, jei mokslo metai baigiasi birželio 15 d., tai visiems tuo pačiu laiku ir tegu baigiasi!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.

DELFI susiesiekė su Kauno Jono Pauliaus II direktore Ramute Latveliene ir prašė pakomentuoti šią situaciją. Jos teigimu, per metus 10 mokslo dienų gali būti panaudojamos pažintinei veiklai.

„Mes negalime prailginti mokslo metų tiems, kurie šeštadienį ir sekmadienį buvo išvykę į tokią kelionę. Nesvarbu, ar Lietuvoje, ar užsienyje“, – sakė R. Latvelienė.

Jos nuomone, tokia praktika yra įprasta ir normali.