Taip ir turėtų būti – mes išrinkome jus, tai kodėl turėtume netikėti savo pasirinkimu. Taigi, rašau šį atvirą laišką, nes tikiuosi gausybės komentarų, daugiausia iš kauniečių, apie kurių nuomonę galbūt jus informuos jūsų patarėjai.

Fizinis aktyvumas lyg vaistas stiprina sveikatą, padeda greičiau sveikti ar bent sumažina nepagydomų ligų simptomus. Taigi, šiandien niekas neabejoja fizinio aktyvumo nauda sveikatai, aktyviam poilsiui ar turiningo laisvalaikio leidimui. Tikiuos ir jūsų požiūris taip pat yra atitinkamas.

Kauno miesto gyventojai išties džiaugiasi galimybe dviračiais, riedučiais ar net pėsčiomis patraukti Europos Sąjungos paramos lėšomis įrengtu dviračių takeliu „Marvelė- Kačerginė“. Tai puiku! Daug kauniečių važiuoja kiekvieną dieną, o šeštadieniais ir sekmadieniais gal dešimtys tūkstančių kauniečių ir kitų mūsų svečių nenutrūkstamu srautu važiuoja šiuo dviračių takeliu.

Ne kartą tai teko daryti ir man, o paskutinįjį kartą – š. m. gegužės 28 d. Pasitaikė graži saulėta diena, sausas oras ir, mano nelaimei, teko suvokti, jog padariau klaidą išvykon pasikviesdamas šeimos narius bei pasirinkdamas maršrutą, t. y. šį dviračių takelį. Akmuo išskriejęs iš po dideliu greičiu šalia dviračių takelio žvyrkeliu greitai važiuojančios mašinos, sužeidė man koją. Keista, bet džiaugiuos kad sužeidė man, o ne kartu keliavusiam mažam berniukui. Ir dar, tiesiog siaubas – kylančios dulkės iš pravažiuojančių automobilių vertė nuolat sustoti ir prisidengus veidą... laukti ir tikėtis atgaivos.

Gerbiami merai, tikiuosi, kad į mano pilietinės pareigos šauksmą atsilieps daug šiuo dviračių takeliu važinėjančiųjų ir paprašys jūsų užbaigti pradėtą darbą – sukurti tinkamą infrastruktūrą kauniečių ir Kauno rajono gyventojų fiziniam aktyvumui realizuoti. Važinėjimas dviračiu yra puiki fizinio aktyvumo ir laisvalaikio leidimo forma, tačiau automobilių keliami didžiuliai dulkių debesys ir rizika patirti iš po automobilio ratų išlekiančių akmenų smūgius, verčia nuoširdžiai suabejoti tokio pasirinkimo nauda.

Nuo Marvelės, t. y. nuo Č. Radzinausko tilto, iki Pyplių piliakalnio tėra gal penki kilometrai kelio, kur dviračių takelis yra visiškai greta automobiliams skirto žvyrkelio. Gerbiami merai, negi negalima kooperuojant lėšas išasfaltuoti bent šiuos penkis kilometrus žvyrkelio? Ar nemylite savo rinkėjų? Šiuo dviračių takeliu važinėjame mes, kauniečiai, turistai – mūsų šalies svečiai, na ir tikriausiai, dalis Kauno rajono gyventojų. Padarykite jiems dovaną – išasfaltuokite šiuos 5 km žvyrkelio, kad kauniečių ir mūsų šalies svečių išvykos dviračiais, riedučiais ar pėsčiomis iš tikrųjų stiprintų sveikatą.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Komentuoja Kauno r. atstovai

Žinome, kad šiame kelyje žvyrkelis kelia dulkes ir teršia dviračių taką. Galvojame, kaip šią problemą išspręsti.

Būtų gerai, jeigu prie problemos sprendimo visame kelyje prisidėtų ir miestas, tačiau tai susitarimų reikalas.

Šiame kelyje eismas nedidelis ir ribotas greitis.