Tiesiog tragedija, kai žmogus nesupranta ką daryti. Sumąstė prailginti 10 dienų mokslo metų ir galvoja, kad išmoksime kažką – nė velnio, jau dabar yra gegužės mėnuo, dėl karščio neišeina dirbti, neišeina susikaupti tiek mokinams, tiek patiems mokytojams, visiems sunku ir dar sugalvoja prailginti.

Kodėl ji nesupranta to? Ką ji išvis galvoja? Ji lygina su užsieniu, kai tuo tarpu Airijoje mokymas trunka beveik tiek pat kaip ir dabar – mes mokomės, bet ten mokymas prasideda nuo 9 ryto – ateina vaikai visi išsimiegoję, o Lietuvoje kaip 7 valandą kėlėmės, taip ir keliamės, pamokos prasideda 8, baigiam dažniausiai 15-16 valandą, dar grįžtame namo, o ten dar 3 geros valandos namų darbų. Baigiam 19 valandą vakaro, o kur pavalgyt, kur būreliai, kur išvis laisvas laikas ir ji dar lygina su užsieniu. Kodėl ji neatsižvelgia į privilegijas užsienyje, ten daug lengvesnis mokymasis.

Ir mes dar tik vaikai, kurie nori pasidžiaugti vaikyste. Rašau dar labai gražiai ir dar ne visą nuomonę, bet, mano manymu, ji negali būti ministre ir sakau tiesiai šviesiai – man gaila jos. Ir dar aš tikrai nesiruošiu sėdėti tas 10 dienų, tikrai ne, aš neisiu į tas pamokas, patys mokytojai nenori, kad mes eitume ir raginu visos Lietuvos vaikus neiti arba eiti kuo mažiau.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.