Piktinasi, kad savo darbo vietoje pamato įžymybių, tarp kurių yra vedusių, piktinasi, kad kažkas keičia partnerius, turi ne santuokinių ryšių. Visa tai yra asmeninis kiekvieno žmogaus gyvenimas ir jo reikalas. Jokia pašalinė boba neturi moralinės teisės kištis į ne savo asmeninį gyvenimą, aprašinėti viešai. Pavardės nepaminėtos, bet tik čia, DELFI, nepaminėtos. Savo draugų, giminių, bendradarbių rate tokios kalės atloja viską.

Ne gana to, ši moteris yra ne šiaip sau paprasta pletkų boba, ji yra viešbučio DARBUOTOJA. Viešbučiai garantuoja klientų konfidencialumą, bent jau turėtų garantuoti. Tačiau per tokias darbuotojas klientai yra stebeilijami, sekami pavydžios pletkininkės ausies ir akies, nužiūrinėjmi, apkalbinėjami. Tai klientų negerbimas, piktybinis kenkimas darbdaviui. Kai tokios išlekia iš darbo, o kitur niekas jų nepriima, jos ima kurti istorijas, kad neva jų nepriima tik todėl, kad jos vidutinio amžiaus, priešpensijinės. Ne, ne, mielos moteriškės, šiais laikais diskriminacijos jau beveik neliko.

Jūsų nebepriima į darbą ne dėl lyties ir amžiaus, o dėl būdo bruožų. Kai aš asmeniškai rinkausi darbuotoją, jų klausiau, ką ji darytų, jei apie darbdavį kas nors imtų klausinėti. 90 proc. atsakė į klausimą klausimu: kodėl to klausiate. Ir tik 10 proc. atsakė, kad jaudintis nereikėtų, kad garantuoja konfidencialumą.

Jei asmeniniame gyvenime gandai, pletkai, smerkimas, davatkinimas yra yda, šlykštus būdo bruožas, tai darbe, ypač tokiuose sektoriuose, kur konfidencialumas yra būtinas, yra darbo etikos pažeidimas, klientų negerbimas, piktybinis kenkimas darbdaviui. Visas emocijas, savo visokius suopračius palikite namie, susikiškite į užpakalį ar kur tik norite, o darbe, būkit malonūs, elkitės nešališkai, lojaliai.

Tada ir jus gerbs, ir nereikės dejuoti, kad prieš pensiją niekam nereikalingi tapote.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!