Jos tvirtinimu, įvykis užfiksuotas š. m. gegužės 13 d., 11 val. Karklės pliaže ir raita kompanija prie pat poilsiaujančių žmonių priverstinai žirgus maudė jūroje.

Žirgai priteršė smėlį, tiesiogiai ir patį vandenį. Vėliau atėjo merginų tėvai ir užsiėmė fotografavimu.

Fekalijų niekas nesusirinko. Turiu klausimą, kodėl šuns negalima atsivesti į pliažą, nes jis neva priterš, bet žirgai gali pridrėbti visur ir tai yra leidžiama?“, – klausė ji.

DELFI susisiekė su Pajūrio regioninio parko direkcijos vyr. ekologu Erlandu Paplauskiu. Jam buvo labai keistas toks pilietės skundas, kadangi tai yra gamtinė teritorija ir neturi pliažo statuso.

Paklaustas, kaip yra tokioje teritorijoje reaguojama į žirgų galimai paliekamas fekalijas, E. Paplauskis nurodė, kad tuomet reikia eiti ten, kur valoma.

„Šioje teritorijoje pliažo nėra. Pliažas, paplūdimiai, maudyklos turi specialų statusą, kuriems galioja tam tikros higienos normos ir ten yra privalomos priežiūros taisyklės. Klaipėdos r. savivaldybė čia tokio dalyko įkūrusi nėra. Netgi sakyčiau, kad tie žmonės, kurie čia nori „pliažintis“ yra didesnis svetimkūnis nei tie žirgai“, – pabrėžė jis.

Pasak jo, tai yra gamtinė teritorija, o besipiktinantys žmonės dažnai įsivaizduoja, kad čia yra pliažas. Kita vertus, jo nuomone, jeigu žmogus yra vietinis ir turi interesą, kad čia toks būtų, turėtų kreiptis į Klaipėdos r. savivaldybę, rinkti parašus ir rodyti iniciatyvą, kad pliažas būtų įkurtas. „Pajūrio regioninio parko direkcija tam neprieštarautų“, – komentavo vyr. ekologas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)