Ilgai negalvoję nuvykome į gyvūnų globos įstaigą ir žinojome, kad iš ten tikrai negrįšime tuščiomis. Visada suspaudžia širdį matant beglobius, apleistus gyvūnėlius. O nuvykus į prieglaudą ir pamačius mielą trispalvę katytę, jokių abejonių nebeliko. Nors darbuotojai sakė, kad Kulka (toks buvo katytės vardas globos namuose) yra labai baikšti, išsigandusi ir dar kol kas bijanti žmogaus, tačiau ji sužavėjo ir į kitas katytes jau žiūrėti nebesinorėjo. Paklausėme, kodėl katytės toks keistas vardas, jie paaiškino, kad ji be galo greita ir vos pravėrus duris lekia kaip kulka. Buvome perspėti, kad reikia saugoti katytę, jog nepabėgtų.

Parvykus namo, močiutė be galo džiaugėsi nauja drauge. Aišku, tai buvo didelis išbandymas ir katei, ir jos šeimininkei, nes katytė dieną slėpdavosi kokiame kamputyje, o naktį bandydavo tyrinėti naują aplinką. Gaila, bet jųdviejų draugystė nesitęsė ilgai ir Kulka, tapusi Milka (nes močiutei šis vardas atrodė gražesnis), atsikraustė gyventi pas mus. Mūsų namuose jau gyvenusi katė Musė nelabai apsidžiaugė naująja drauge, bet Milka pasijuto geriau galbūt ir dėl to, kad čia sutiko savo „giminaitę“.

Greituolė Milka paerzindavo rimtuolę Musę, kuri auklėjo naująją namų gyventoją. Dabar mūsų namuose Milka gyvena viena, jai skiriame visą meilę ir rūpestį, o ji atsidėkoja tuo pačiu. Visada pasitinka grįžtant iš darbo, tuoj „papasakoja“ (kniaukdama) visus savo džiaugsmus ir rūpesčius, per ilgai pavakarojus primena, kad laikas miegoti, meilinasi ir mėgsta glamones, tačiau ilgokai pratinasi prie naujo žmogaus, dažnai slepiasi nuo nepažįstamų.

Mūsų Milka greituolė ir sportininkė, jei miega visą popietę, tai 23 val. garantuotai bus greitasis bėgimas per kambarius.

VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ projekto „neBrisius.lt“ idėja užsikrėtė nuo Amerikoje vykusio „Why We Rescue“ ir, gavę idėjos autorių leidimą bei palaikymą, pradėjo analogišką ilgalaikį projektą Lietuvoje. Projekto metu fotografuojami žmonės su augintiniais, priglaustais iš prieglaudų ar gatvės, talpinamos jų laimingos istorijos, kurios, tikimės, užkrės vis daugiau ir daugiau žmonių!

Prisijunk prie projekto „neBrisius.lt“! Dėl detalesnės informacijos kreipkitės el. paštu info@ggi.lt.