Šį kartą didžiulio mokinių dėmesio sulaukė žiniasklaidos atstovo Edmundo Jakilaičio papasakota istorija. Žinomas žurnalistas atskleidė, kodėl nusprendė dirbti televizijoje, atskleidė savo darbo užkulisius. Apie darbą krepšinio aikštelėje savo mintimis pasidalijo krepšinio treneris Arvydas Gromskis, įdomių dalykų apie policijos darbą išsakė Policijos departamente dirbantis pareigūnas Vaidas Giršvildas.

Moksleiviai gydytojos – reanimatologės klausinėjo apie jos darbo subtilybes, žavėjosi atviru karininkų pasakojimu apie jų pasirinktą sritį, taip pat smalsavo reklamos srityje dirbančios specialistės darbo diena. Be to savo profesijas pristatė rinkodaros ekspertas, sveikatos ministro padėjėja, gidė, architektai, Gamtos tyrimų centro darbuotoja, psichologė, verslu užsiimantis mokslininkas. Na, o renginių organizatorių darbu susižavėjusios mokinės pasisiūlė atlikti praktiką ir įgauti šios srities žinių.

Mokinių taip pat laukė staigmena. Švietimo įstaigos vadovės darbo subtilybes papasakojo Balsių progimnazijai vadovaujanti direktorė Loreta Kačiušytė Skramtai.

Po įvykusio renginio mokiniai tarpusavyje ir su mokytojais dalijosi „Profesijų mugėje“ patirtais įspūdžiai ir gautomis žiniomis, džiaugėsi susitikimais su įdomiais žmonėmis.