„Atsiprašau, bet jūs vos manęs nesumindžiojot“, – sakau besišypsančiam vyrui, mane tuoj tuoj kliudysiančiam. Dar labiau šypsosi ir nė nesiteisina, ir neatsiprašinėja, o man pykt nėra kaip, nes jo rankoje baltoji lazdelė. Kažką nereikšminga kalbėdami ėjome koridoriumi iki laiptų, ties posūkiu ar slenksčiu jis iš anksto, drąsindamas mane, sakė „prašau“ ir praleisdavo pirma savęs. Puiki navigacija. Neregint? Paprašė telefono numerio.

Tik grįžau į kambarį ir paskambino, sakė, kad nori įsitikinti, ar teisingas numeris. Tyliai pyktelėjau: kodėl reikia tikrinti? Kitą dieną kviečia: einam į kavinę. Bet ar man ten bus įdomu? Atsakiau, kad atvažiavus prie jūros gal verta prie jos ir pabūti. Vėliau sužinosiu, kad kvietimas į kavinę buvo ir nuoširdus noras pasikalbėti, ir testas: o kaip ji pasielgs?

Sutarėm nueiti prie jūros. Kai ateinu susitikimo vieton, jis jau laukia. Sulankstyta lazdelė delne. „Prašau“, – pasiūlo parankę. Aš sutrinku. „O kaip kitaip? Tu mudu vesi“, – sako tvirtai. Hm, pirmas pasimatymas, ir jau einame per kurortą lyg seniai būtume pora. Galėjau daug apie save pasakoti, nenutraukė ir neklausinėjo smulkmenų. Sužinojau aplinkybes, kaip jam atsitiko nelaimė, kaip gydėsi, apsigydęs kūrė naują verslą. „Nematyti tik iš pradžių baisu. O vėliau – nieko, tikrai nieko.“

Aš sutikau stiprų žmogų. Daug stipresnį už save. Nors kitą dieną neišvažiavau, kaip buvau planavusi, neskambinau jam. Šeštadienis, galbūt atvyko jo šeima, o jeigu ne, su kuo nors, kas mėgsta, eis šampano. Nors, vargu...

Bėgo vasara, kartais jis skambtelėdavo, pasakydavo, kokių turi planų. Jam paskambinau sveikindama su gimtadieniu. Nepasakojau, kaip užsimerkusi aš bandau pjaustyti salotas, nueiti į kitą kambarį. Pokalbis sukosi apie orą ir nesirišo.

Po to tyla. Mėnesį, antrą. Nepamirštu.

Buvau labai geros nuotaikos. Rūpesčiai išsisklaidę, viduje lengva, gera – kaip sapne. Štai dabar reikėtų paskambint. Turi geras žmogus žinoti, kad aš gerai gyvenu! Ką dar įdomaus jam pasakyt? Apie situaciją, kurioje atsidūriau, nes toks mano darbas... Apie kelionę į Oginskių dvarą ir Čiurlionį, žiemą rūmų kieme apmėčiusį sniegais grafą ir dėl to visiškai nesiteisinusį. Pažįstama situacija: visiškai nesiteisinti! Taip man dėliojant scenarijų, suskamba mano telefonas. Jis!

Dabar jau nebesistebime sutapimais ir nuojautomis, viena už kitą gražesnėmis.

Ne visada reikia nueiti ilgą kelią, kad tai, ko tikėjaisi, iš tikrųjų pamatytum. Gal ir suprasti galėtum. Ir jeigu nepurkštausi, kai kas nors sustabdys arba pats prisistabdysi, ir jeigu matysi ne tik akimis, taps daug ramiau ir jauku, kaip saldžiam sapne. Bet nepramiegok...

Konkursas porai! „Mūsų pažinties istorija“: pagrindinis prizas – skrydis oro balionu

Pavasaris jau atėjo ir metas lauko pramogoms. DELFI ir „Hot airlines“ siūlo galimybę tau ir tavo antrajai pusei skristi oro balionu.

Kokios taisyklės norintiems dalyvauti? Viskas labai paprasta: pasidalinkite savo tikra pažinties istorija su dabartiniu mylimuoju, papasakokite, kaip jautėtės ką tik susitikę, kokių netikėtumų patyrėte ir įdomiausios istorijos autoriui(-ei) padovanosime skrydį oro balionu su savo antrąja puse. Skrydį dovanoja DELFI ir „Hot airlines“.

Kitų istorijų autoriams padovanosime dvi Erikos Burinskaitės knygas „Dukra“ ir dvi Caroline Erikkson „Dingę“. Siųskite istorijas el. p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Pirmoji pažintis“ arba spauskite apačioje pilką mygtuką.

Konkurso taisyklės:

1. Konkursas vyksta iki gegužės 12 d. – iki šios dienos galima siųsti tekstus, kurie portale gali būti publikuojami ir vėliau;

2. Dalyvauti žaidime gali visi. UAB DELFI ir „Hot airlines“ darbuotojai žaidime dalyvauti negali;

3. Nugalėtojai/-os renkami/-os redakcijos ir bus skelbiami gegužės 13 d. iš visų dalyvavusių žaidime. Nugalėtojas ar nugalėtoja bus skelbiamas konkursiniame tekste ir jam/jai pranešama asmeniškai žaidime nurodytu el. paštu.;

4. Konkurso dalyvis sutinka su šiomis Taisyklėmis ir pareiškia, kad jis/ji pateikia savo duomenis DELFI savo noru ir sutinka, kad jo/jos pateikti duomenys, būtų saugomi delfi.lt duomenų bazėje 3 savaites.

5. Skrydis numatomas pasitaikius geram orui, susitarus su DELFI bei „Hot airlines“ atstovais.

6. Laimėtojai sutinka būti filmuojami, fotografuojami DELFI specialiam reportažui, kuris vėliau bus publikuojamas DELFI naujienų portale.

Konkurso dalyvis pateikia savo duomenis DELFI.lt tam, kad tretieji asmenys (šiuo konkrečiu atveju konkurso prizo steigėjas) galėtų prie šių duomenų prieiti, juos peržiūrėti ir kopijuoti, norėdamas susisiekti su konkurso dalyviais.