Nepaisant to, kad baletas skirtas suaugusiųjų auditorijai, trijų mamų draugija sumąstė, kad šis baletas puikus renginys jų 4 - 6-erių metų amžiaus mergaitėms. Kodėl šios draugės atsivedė mažus vaikus – lieka mįslė. Mergaitės akivaizdžiai nuobodžiavo jau nuo pat pirmų spektaklio minučių. Tikriausiai to neatsitiktų, jei vaikai lankytųsi vaikams skirtuose spektakliuose, bet šis, deja, buvo kitoks.

Taigi, aplinkiniai žiūrovai tapo šių nuobodžiaujančių mergaičių įkaitais, nes jos viso renginio metu kažką veikė: nuolat makalavosi kėdėse ant paaukštinimų arba rangėsi ant motinų kelių, viena itin aktyvi mergaitė nuolatos mojavo rankomis imituodama baleto šokį, kedeno plaukais, komentavo ir tiesiog nenustygo vietoje. O kur dar reguliarūs mergaičių pasivaikščiojimai spektaklio metu tarp žiūrovų eilių. Toks vaikų elgesys labai trikdė atmosferą ir buvo neįmanoma susikaupti, nusiteikti spektaklio kuriamai atmosferai.

Kadangi, šis „vaikų darželis“ absoliučiai nesuderinamas su suaugusiems skirto renginio programa, suaugusiems – vaikų tėvams, deja, labai trūksta sąmoningumo – nevesti savo mažų vaikų ir palikti juos namie, kad jie nesivargintų, nekeltų destrukcijos ir negadintų aplinkiniams gražaus vakaro.

Tai viešas prašymas LNOBT administracijai: prašau atsižvelgti į tai, kad jūsų bilietų pardavimo ir teatro taisyklės nenumato amžiaus cenzo, kuris būtinas suaugusiems skirtiems renginiams ir įtraukti svarbų punktą, kad suaugusiems skirtų spektaklių metu nebūtų iki 7-erių metų amžiaus vaikų. Jei jūsų teatro salės darbuotojai negeba kontroliuoti tvarkos spektaklio metu, tai jūs galite iš anksto išvengti tokių nesusipratimų ir negadinti šventės ištikimiems LNOBT žiūrovams, kurie atėjo ilsėtis, o ne stebėti „vaikų darželio“ pasirodymą spektaklio metu. Kodėl iki šiol nėra tvarkos, čia tik administracijos aplaidumas ir negebėjimas įvertinti mažų vaikų daromos žalos.

Vaikų spektakliai skirti bet kokio amžiaus vaikams, suaugusių – brandesnei publikai. Ar jūs laukiate, kol atvyks mamos su kūdikiais? Perspektyvoje gali visko būti, nes sąmoningumo stokojančios šiuolaikinės mamos neturi nei ribų, nei supratimo, kur jos eina ir kas jų laukia. Juk jos žinojo, kad mergaitės nuobodžiaus, bet vis tiek jas atsivedė į baleto „Korsaras“ premjerą.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!