O viskas prasidėjo netgi labai gerai. Gyvenu dviejų kambarių bute, kuriame gyvenu aš, o kitą nuomojau. Taigi, įdėjau skelbimą į internetą ir gan greitai atsiliepė mergina. Atėjo apžiūrėti, pasirodo, buvome iš to pačio kaimo, netgi atradome bendrų pažįstamų.

Taigi, apsigyveno pas mane, viskas buvo gerai, greitai susidraugavome. Ir nuomą mokėjo, ir buvo tvarkinga. O svarbiausia, spėjo tapti geriausia drauge, kuri viską apie mane žinojo. Atrodė, nors ir neseniai susipažinome, bet smagu buvo kalbėtis, diskutuoti, pagelbėti viena kitai ir net neatrodė, kad tai tik tebuvo tyla prieš audrą.

Įdomiausia buvo tuomet, kai paaiškėjo pirmasis melas. Vieną vakarą pastebėjau dingo viena mano knyga. Galvojau, gal paėmė butiokė. Paklausiau, sako ne, aš juk neskaitau knygų. Taigi, galvoju gal nieko tokio, pati gal kažkur padėjau kitur. Bet vėliau buvo dar gražiau – grįžau po savaitgalio, žiūriu, knygų jau netrūksta, bet viskas skirtingose vietose, matosi, kad buvo merginai ką veikti. Dar lyg to nebūtų maža – visas maistas buvo suvalgytas, viskas, kas buvo ir šaldytuve, ir ne tik. Tai suprantu, kad būtų paklaususi, ar galima, nes juk elementaru, paprasčiausias mandagumas. Tiesiog neturėjome tokio susitarimo, kad gali imt viską ką nori ir daryti ką nori. Nors ir buvome susidraugavę, daug kalbėjome, tačiau smagu, kai atsiklausia, o ne ima viską iš eilės. Manau, tai niekam nepatiktų.

Todėl dar patikrinusi kambarį ar nieko netrūksta, pagalvojau, kad dar kai ko trūksta. To kai ko ėmiau ieškoti jau jos kambaryje. Ir ką aš radau – savo knygą, kurios ji „neėmė“. Taigi, viskas tapo aišku. Gyvenau su melage ir aferiste. Kodėl? Nes po tokių incidentų iškart kambaryje pasidariau spyną, o ji matyt tai supratusi, kai grįžo nusprendė pradingti. Dar kai kalbėjom paskutinįkart internetu sakė, kad susimatysime. Po to jos nebemačiau visą mėnesį iki dabar, kai jau pagaliau viskas baigėsi.

Visas tris savaites jos nebuvo nė ženklo. Buvo palikusi absoliučiai visus daiktus. Jau galvojau, ką teks su jais daryti. Dar nepaminėjau, kad ne tik ėmė ne savo daiktus ir maistą, bet ir vėlavo mokėti nuomą. Taip, aš supratinga, žadėjo, kad sumokės, darbe turėjo problemų, bet pasirodo, kad tiesiog dingo nesumokėjusi už tris mėnesius. Kadangi iš mano kaimo mergina, kreipėmės tiesiai į jos tėvus. Jie pasirodo nežinojo nieko, nei kur jų dukrelė, nei ką veikia, nei kodėl. Tik daug vėliau sužinojome, kad taip pabėga ne pirmą kartą.

Kadangi reikėjo atgauti buto raktus, pradėjome rimčiau aiškintis situaciją. Kreipėmės į jos darbdavius. Kadangi buvome ją matę ten dirbant, ir ji pati pasakojo, nuėjau pasiklausinėti. Ji dirbo kosmetikos prekių parduotuvėje, pasakojo, kad nusprendė iš ten išeiti ir jai nesumokėjo pinigų. O kai nuėjau ten paklausti, ar taip viskas buvo, sužinojau, kad ji ir iš ten pabėgo su visais raktais. Vogė pinigus iš kasos, jų negrąžino ir nusprendė „nusiplauti“. Kitoje darbovietėje, kur turėjo dirbti po to, jos nepriėmė, nes sužinojo situaciją. Pasirodo, teisingumas visgi egzistuoja. Tai nors tiek. Taigi, niekada nežinai ant ko papulsi.

Galutinis taškas buvo, kai nuėjome pakalbėti su vietiniu pareigūnu. Jis pasakė, kad pagelbės. Ir viskas labai greitai suveikė – ateinu vieną vakarą namo, kai jau buvau pradėjusi ieškoti naujų nuomininkų, ir galvojau mesti jos daiktus lauk, žiūriu, kambarys tuščias. Pasisekė, kad pataikė, kol manęs nebuvo, nekilo konfliktas ir viską spėjo susirinkti. Raktus paliko pašto dėžutėje.

Taip viskas ir baigėsi. Skaudu, kai taip pasielgia žmogus, kuriuo manai, kad gali pasitikėti. Ir nebuvo jokių ženklų, kad taip galėtų nutikti. Bet pamoka visam laikui. Dabar jau gyvena nuomininkas vaikinas, kuris bent į geriausius draugus tikrai nepretenduoja. Svarbiausia, kad ne mergina, nes daugiau tiek streso patirti tikrai nebenoriu.

Žinoma, visi žmonės skirtingi, reikia mokėti pastebėti iškart, tačiau bendrauti, pasitikėti ir atsiverti tikrai nereikia skubėti, nes ims ir suvarys peilį tau į nugarą.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Esi nuomotoja ar nuomininkas? Nori papasakoti savo karčią patirtį? Galbūt buvo priimti gyventi ne tokie žmonės arba kaip tik, būsto šeimininkų elgesys buvo nepkenčiamas? Rašyk el. paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Nuoma“ arba spausk apačioje ir siųsk tekstą.