Šiais, Lietuvai ypatingais metais vietos gyventojai nusprendė atgaivinti bei sutvarkyti, turbūt, vieno iš gražiausių dvarų šiose apylinkėse, Bachmano dvaro teritoriją, mažai kam žinomą šio dvaro parką, su vienais iš seniausių Klaipėdoje augančiu ąžuolų bei uosių ir, turbūt, vienintele Lietuvoje alyvų alėja.

Į talką gyventojai nuo ankstyvo ryto rinkosi apsiginklavę maišais, pirštinėmis ir gera nuotaika. Susirinko didelis būrys vietos gyventojų. Kaip patys juokavo, tvarkyti čia tikrai yra ką.

Buvo surinktas didžiulis kiekis sausuolių, šakų, kitų žaliųjų atliekų. Ypač daug rasta senų nebenaudojamų padangų. Akis badė išmėtyti šiferio lakštai. Surinktos stiklo duženos, senos vielos, kurios jau buvo įaugusios į medžius, ir kitos šiukšlės.

„Svarbiausia - gera nuotaika ir didelis noras puošti savo gyvenamąją aplinką, ypatingai tada, kai valdžios atstovai patys iniciatyvos nesiima“ – atviravo viena iš Asociacijos Paupių bendruomenės narių Sigita Kurmelienė.

Visą pusdienį plušėję, nors ir pavargę, gyventojai džiaugėsi nuveiktais darbais bei dar gražesne tapusia gyvenamąja aplinka . Ypač akį traukia pagražėjęs Paupių parkas.

Palaikyti tvarką šioje teritorijoje – ypatingai svarbu, mat XV-XVI a. į Rytus nuo Klaipėdos, prie Danės upės, teritorija buvo vadinama Bachmano žeme (Bachmannsland), o vėliau Baxeden – Baksėdžiais.

Ko gero, nedaugelis žino, kad 1605 m. liepos 29 d. Bachmano žemės dvare (Paupiuose) gimė lietuvių kilmės vokiečių rašytojas, Karaliaučiaus profesorius, rektorius Simonas Dachas. XVII a. pab. – XVIII a. I p. dvarą valdė Rummelių šeima. Tuo metu Bachmano dvaras vadintas Rummelshovu.

Vėlesnis dvaro savininkas – pulkininkas Wilhelmas Gerhardas von Koschkullis. Po pastarojo mirties dvaras atiteko jo našlei.

Neturėjusi įpėdinių Sophia Ursula visą savo turtą užrašė Neturtingųjų berniukų auklėjimo įstaigai - prieglaudai. Vėliau čia buvo ir liaudies mokykla. Prijungus Klaipėdos kraštą prie Lietuvos, ši teritorija buvo pradėta vadinti Paupiais.