Mokykloje yra apie 130 abiturientų, todėl surinkta 7800 eurų! Be galo didžiulė suma, bet visgi šventė – salės nuomos kainuoja, viskas kainuoja... Puikiai sutariu su klasės auklėtoja, žinau, kad iš visų mokinių buvo surinkta tie 60 eurų, nesvarbu, ar vaikas iš prastesnės šeimos, kurioje tie pinigai yra viso mėnesio maistas, ar iš tos kurioje tai yra tik centai...

Prieš mėnesį įvykęs šimtadienis be galo pribloškė visus abiturientus. Buvo išnuomota salė, kuri, kaip man žinoma, kainavo apie 500 eurų, nes buvo mokama ir už repeticijas (kažin kodėl aktų salėje dėl nežinomų priežasčių nesugebėjo to daryti). Režisieriai buvo mokyklos mokytojai, auklėtojos savo ruožtu sugalvojo jiems sumokėti už darbą. Atleiskite, jei kažko nesuprantu, bet, man nuomone, jie ir taip gauna algą? Na, tarkime, 1000 eurų jau nebėra.

Buvo planuota po viso renginio išsinuomoti kavinę ir visiems abiturientams kartu pabūti. Ir vėl turėjome „mestis“ po 20 eurų. Ne visi gali mėtyti į kairę ir į dešinę tokias sumas, dėl to iš 130 mokinių liko tik 80. Auklėtojų buvo prašoma sumokėti bent dalį pinigų, kad „mestis“ reikėtų mažiau, atsakymas buvo tik vienas – jūs norite, jūs ir mokėkite, aš tų pinigų neduosiu.

Netrukus įvyks paskutinio skambučio šventė – mane ir daugelį kitų dar labiau pribloškė... Auklėtojos kalbėjo, kad reikės atvažiuoti į mokyklą, „atbūti“ toje vadinamoje paskutinėje pamokoje, tuomet pasipuošti mašinas, važiuoti į salę, ten, kaip supratau, bus kažkokia oficialioji dalis, o tada vykti į Kryžių kalną. Tiems, kas mašinos neturi, teks nuomotis, vėlgi už savo pinigus. Jos pabrėžė, kad tai bus privaloma.

Man keista, kaip dvyliktokas gali leisti sau nuomotis mašiną? Tuo labiau, kad ir kuras nėra pigus. Po viso šito yra planuojama vykti į Šiaulių areną, vėl gi rinkti pinigus patiems. Kas neduoda – nedalyvauja. Nesuprantu, kur dingo tie 6000 eurų?

Apie išleistuves dar nėra kalbama garsiai, bet, manau, kad situacija bus tokia pati. Suprantu, per visus tuos tris renginius susidės smulkios išlaidos, bet nemanau, kad jų suma peržengs 1000 eurų.

Kad būtų lengviau, apskaičiavau visas išlaidas:

Šimtadienio salė, fotografas, režisieriai: 1300 eurų.

Paskutinio skambučio salė, fotografas: 700 eurų.

Smulkios išlaidos (gėlės mokytojams, dovanos svečiams): 700-1000eurų.

Iš viso lieka 3000 eurų išleistuvėms. Pavyzdžiui, jeigu salę nuomosimės tą pačią, kainuos apie 500 eurų. Kalbėjome, kad balių reikės vėl darytis patiems. 2500 eurų lieka nepanaudoti, neaišku, kur jie bus panaudoti.

Tikrai nuoširdžiai surašiau viską, labai domiuosi mokyklos renginiais ir biudžetu, dėl to į laukus nenuklydau. Priminsiu dar tai, kad mokyklos reikmėms yra imama iš kitų klasių fondų, kur metams renkama 15 eurų.

Tie 60 eurų, kaip minėjo auklėtoja, yra mūsų šventėms. Man keista, kad yra renkama tiek daug, bet padaroma labai mažai...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Gerb. pradinukų ir abiturientų tėveliai, pasidalinkite savo patirtimi – ar jums irgi reiks išleisti panašią sumą vaikų išleistuvėms? Ką apie tai manote? Pasidalinkite savo nuomone el. p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Išleistuvės“.