Skaida visai neseniai „išdygo“ viename daugiabučio kieme, jau tada buvo matyti, kad katytė serga. Bet ji kuriam laikui kažkur dingo. Kai grįžo prieš pora dienų, buvo jau tragiškos būklės. Nedelsiant atvykome į kliniką.

Skaidai buvo atlikti išsamūs kraujo tyrimai, kurie parodė, kad stiprus uždegimas ir anemija. Viena laimė, kad inkstų ir kepenų parametrai normos ribose.

Apžiūrėjus burnytę, tiesiog pincetu ištraukė sugedusį dantuką. Burnoje didelis uždegimas, stomatitas ir paradantozė. Kailiuke gyvena tiek daug parazitų, kad knibždėte knibžda kiekvienam kūnelio milimetre.

Ausytėse gyvena ausų erkės, polipas, ausų uždegimas. Buvo paimtas polipo mėginukas histologiniam tyrimui. Bus nustatyta, ar galima bandyti operuoti ausytę.

Nuo Skaidos sklido aitrus, keliantis pykinimą, pūlių kvapas. Užpakalinė kūno dalis aptekėjusi pūlingomis išskyromis. Patyrusių gydytojų komanda išsamiai echoskopu apžiūrėjo katytės vidaus organus. Nustatyta, kad nelaimingai vargšytei atvira pūlinga piometra (gimdos uždegimas).

Šiandien Skaidai paskirtas antibiotikų kursas, papildai, vitaminai, ramybė ir kokybiškas maistas. Apmalšinus vaistais uždegimą, bus atliekama gimdos šalinimo operacija ir tuo pat metu dantukų šalinimo operacija. Vėliau bus šalinamas ausies polipas, jeigu histologinis tyrimas parodys, kad augliukas nepiktybinis.

Šiandienos tyrimai, gydymas, papildai mums kainuos 90 eurų. Ateityje laukia daug išlaidų. Labai Jūsų prašome prisidėti prie Skaidos skausmo sumažinimo!

Nepaisant visko, Skaidos akys sako – AŠ NORIU GYVENTI!

Ar padėsite Skaidai pasveikti?

Banko sąskaita paramai gyvūnams:
VŠĮ „Šlapia nosytė“

Įm. kodas: 303433383
AB „Swedbank“, banko sąskaita: LT437300010141236714

Paypal: slapianosyte@gmail.com