1. El. laiške, pasirašytame vaiko bendraklasės mamos, buvo rašoma, kad sumą reikia pristatyti pirmadienį, t.y. sumai surinkti buvo duotas savaitgalis.

2. Suma nei maža, nei didelė – 200 eurų, 150-čiai žmonių. Leisiu sau pasakyti, kad esame, galima sakyti, pasiturintys žmonės, bet tokią sumą gauti per dvi dienas... Vos neprireikė skolintis.

3. Laiške rašoma, kad viskas nuspręsta kažkokioje mistinėje feisbuko grupėje (nuoroda buvo pridėta). Prisipažinsiu, feisbuku naudotis nelabai moku, bet negavau jokio kvietimo į tą grupę ar pan. (Pati esu feisbuke pamėgusi mokyklos puslapį.) Keisčiausia, kad toje grupėje kažkokie atsitiktiniai žmonės, kelios mokytojos tik ir keli bendraklasių tėvai pagal pavardes.

Dienyne galima susisiekti su bendraklasių tėvais, net pažiūrėjau ir sutikrinau vardus – iš dukros klasės keturi tėvai, o kitų, pagal pavardes, net mano dukra nepažįsta (nors bendrauja su vaikais iš kitų klasių). Jokio kito šaukimo, kad vyksta tokia rimta diskusija, negavau, tik sąskaitą...

4. Dabar apie sąskaitą. Nesu supermamytė, dukros, nors jai jau 18, prie stalo gerti nesodinu, bet alkoholio kainas sąraše praleidau. Kas mane labiausiai apstulbino, kad nuomojama ne kokia salė, o visas naktinis klubas (!!!) ir nors sąraše įrašyti KETURI žmonės (du žinomi muzikos atlikėjai, vienas fokusininkas ir dar kažkoks pramogų pasaulio veikėjas), parašyti „o dar nenuspręsta, kas ves, tai dar bent 50 eurų žmogui“. O tas fokusininkas ar didžėjai negali vesti? Kam taip išlaidauti?

5. Dar labai nepatiko dovanos auklėtojai suma – 40 eurų. Nuo mokinio! 40 x 25 = 1000! Nesu šykšti, bet konkrečiai mūsų klasės auklėtoja yra labai nemalonus žmogus, ir tikrai niekuo nenusipelnęs gauti tokią sumą.

6. Na, ir paskutinis man užkliuvęs punktas – 1400 eurų fotografui. Už kelias valandas... Net vestuvėms tiek nekainuoja, o čia?

Žodžiu, tokios tokelės... Matydama mano nuotaiką jau ir dukra sako, kad gal neis... Tikrai nesu prieš išleistuves, bet ne už taip paskirstytą kainą... Suprasčiau dar, kad koks medinis namukas užmiestyje, jaukiai, smagiai... Bet čia – naktiniame klube?! Su fotografu už 1400 eurų? Su 5 vedėjais? Trūksta žodžių...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Gerb. pradinukų ir abiturientų tėveliai, pasidalinkite savo patirtimi – ar jums irgi reiks išleisti panašią sumą vaikų išleistuvėms? Ką apie tai manote? Pasidalinkite savo nuomone el. p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Išleistuvės“.