„Šiuo metu laukiuosi kūdikio, esu aštuntą mėnesį nėščia. Besiruošdama gimdymui susidariau būtinų priemonių iš vaistinės sąrašą ir pradėjau žvalgytis po elektronines vaistinių svetaines.

Mano akį užkabino išties aktualus pasiūlymas, kurį radau BENU vaistinėjė: „BENU vaistinės klientams – kūdikio dėžutė dovanų! Mes žinome, kad mažylio priežiūrai kiekviena mama ieško geriausių priemonių ir tinkamai jas išsirinkti ne visada yra lengva. BENU vaistinėse galite pasikonsultuoti ir gauti geriausią patarimą, o pirkdami prekių, skirtų kūdikiams arba jų mamytėms už 15 Eur ar daugiau, jūsų laukia dovana– BENU vaistinės kūdikio dėžutė! Dovanos vertė daugiau nei 26 Eur!“ (http://www.benu.lt/kudikio-dezute/).“ – pasakojo būsima mama.

Jos teigimu, nors norimos prekės šioje vaistinėje kainavo brangiau, nei kitose vaistinėse, ji susigundė pirkti būtent iš BENU vien dėl kūdikio dėžutės.

„Pamaniau, kad jei vertė 26 Eur, turėtų būti tikrai naudingų dalykų tiek man, tiek būsimam mažyliui. Apsipirkau BENU vaistinėje esančioje PC PANORAMA, gavau čekį ir grįžusi namo jį priregistravau. Norėčiau pabrėžti, kad atliekant registraciją yra prašoma įvesti numanomą mažylio gimimo datą. (Kūdikio amžius nėra ribojamas. Besilaukiančios mamos taip pat gali įrašyti numatomą kūdikio gimimo datą.). Į el. paštą gavau laišką, kad jau kitą dieną galiu atsiimti kūdikio dėžutę, ją ir atsiėmiau toje pačioje vaistinėje“, – tikino moteris.

Pasidalino žinia feisbuke

Tik gavusi dėžutę, jos teigimu, labai džiaugėsi ir norėjo pasidalinti patirtimi feisbuke su kitomis mamytėmis: „Joje buvo įvairių vaistų mažyliui bei mamai, kremų mėginukų, vitaminų maitinančioms, sauskelnių pavyzdžių, nuolaidų, šampūnas kūdikiams, muiliukai ir pan. Savo atradimu pasidalinau feisbuko grupėje, kurioje susibūrusios ir kitos besilaukiančios moterys. Daug būsimų mamų, taip pat mielai pasinaudojo šia galimybe už 15 Eur apsipirkti BENU vaistinėje ir gauti šią „dovaną“.

Tačiau viena iš feisbuko grupės dalyvių pastebėjo, kad kūdikio dėžutėje esantis vandenilio peroksidas galioja tik iki balandžio, nors, pasak skaitytojos, toje grupėje esančios mamos, turi gimdyti tik gegužę ir tai nurodė pildydamos registraciją kūdikio dėžutei gauti.

„Po šio mamytės pastebėjimo, visos įsigijusios tas dėžutes puolė tikrinti produktų galiojimo laikus ir buvo itin nemaloniai nustebintos. Daug produktų galiojo tik iki balandžio ar gegužės mėnesio, o kaikurių produktų galiojimas buvo pasibaigęs jau vasarį! Nesinori, net galvoti, kad turbūt yra mamų, kurios jau turi naujagimius ir dėžutės turinį jau išmėgino ant jų…“, – nusivylusi teigė ji.

Iškart po to mamos pradėjo dalintis nebegaliojančių produktų nuotraukomis ant BENU sienos, norėjo įspėti kitus.

„Norėčiau paprašyti paviešinti šią nesąžiningą akciją, kuri buvo pateikta kaip dovana, nors išties tebuvo pigus rinkodarinis triukas norint išparduoti „likučius“, naudojantis būsimomis mamytėmis ir jų mažyliais. Taip pat tikiuosi, kad perskaičiusios straipsnį ir kitos mamos, kurios įsigijo šią dėžutę, atkreips dėmesį į prekių galiojimo laiką, jei iki šiol nepastebėjo ir išvengs nelaimių, kurias gali sukelti pasibaigusio galiojimo vaistai“, – perspėjo moteris.

Peržiūri kūdikio dėžutes

„Tamro Lietuva“ rinkodaros vadovas Mindaugas Urbas DELFI komentavo, kad šiuo metu yra peržiūrimos visos dėžutės vaistinėse, iš naujo tikrinamas kiekvieno produkto dėžutėje galiojimo laikas.

„Susisiekėme ir bendraujame su lankytojomis, kurios kreipėsi šiuo klausimu, tiesiogiai. Taip pat prašome susisiekti tėvus, kurie gavo dėžutes ir pastebėjo, kad produktų galiojimo laikas yra besibaigiantis el. paštu kudikiodezute@benu.lt“, – aiškino jis.

M. Urbo teigimu, kūdikio dėžutės skirtos vaikelio susilaukusiems tėvams, tačiau geranoriškai suteikiama galimybė registruotis dėžutei gauti ir dar laukiančius mažylio tėvus.

„Dalis dėžutėje esančių produktų nėra ilgo galiojimo. Jei tėvai dėžutę atsiima gerokai prieš gimdymą, sudėtinga užtikrinti, kad vaikeliui gimus produktų galiojimo laikas vis dar bus ilgas. Turime atvejų, kai tėvai atsiėmė dėžutę lapkričio mėnesį, nors vaikelio gimimas planuojamas gegužę. Todėl raginame tėvus dėžutėms registruotis ir jas atsiimti prieš pat gimdymą ar jau po jo“, – atskeidė atstovas.

Visgi rinkodaros vadovas pabrėžė, kad ši iniciatyva sulaukė daug gerų atsiliepimų – tiek tiesiogiai, vaistinėse, tiek socialiniuose tinkluose gavo daug padėkų iš dėžutes atsiėmusių tėvų, lankytojai džiaugiasi naudingu jų turiniu.

„Būtent tai paskatino mus šį projektą tęsti jau trečius metus ir kaskart sulaukiame labai teigiamų atsiliepimų. Nuo projekto pradžios tėveliams jau esame išdalinę beveik 15 tūkst. dėžučių. Tad šįkart susiklosčiusi situacija mums patiems labai nemaloni“, – aiškino jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)