Veterinarinėje klinikoje atlikus rentgeną paaiškėjo baisi tiesa, kurią mažiausiai norėjome išgirsti: katinėlis galimai po sunkios traumos su plyšusia diafragma (kartais taip nutinka po labai stipraus smūgio), jo žarnynas atsidūręs krūtinės ląstoje, plaučiams labai trūksta oro... Vienas neteisingas judesys, šuolis ar nepataikyta miegojimo poza ir katinėlis gali uždusti.

Jo vardas Lanis. Tiesą sakant, dvejojome, ar apie jį rašyti... Galvojome, pristatyti tuo atveju, jeigu išgyvens operaciją. O jeigu neišgyvens? Nejaugi niekas taip ir nesužinos apie egzistavusį tobulą katinėlį, kuris tik norėjo gyventi ir mylėti žmogų... Mintys apie jį tokios slegiančios, kad sunku ir sudėlioti tinkamus žodžius.

Lanio sveikatos būklei operacija baisiai pavojinga, tačiau iš kitos pusės – gyvybiškai svarbi ir jos reikia kuo skubiau. Bus atliekama inhaliacinė narkozė, operacija – ilga, brangi ir sudėtinga, daug kas priklausys nuo to, kokio senumo traumą jis patyręs, nes jei žarnynas jau apmiręs... Šis sakinys sunkiausias: tikimybė išgyventi, deja, yra mažesnė nei mirti, tačiau... Jei tik leistumėte sau jį pažinti nors trumpą akimirką, Jums nebereikėtų jokių įrodymų, kaip reikia jam to šanso, net jei jis vos matomas. Net jei jis lygus stebuklui.

Mūsų Draugai, Lanio draugai, tiesiog padarykime iš savo pusės viską, ką galime, prašau. Jei tik galite rytoj atsisakyti puodelio kavos, ar skanumyno bei skirti tuos pinigėlius Lanio operacijai, būsime daugiau nei dėkingi. Paaukoti galite mokėjimo paskirtyje nurodę „Lani, gyvenk!“.

Norėdami pasidomėti dėl Lanio sveikatos, skambinkite „Naminukams“ 8 648 30077 (Vilnius)!