„Tai buvo vienas iš tų kartų, kai interneto platybėse pamatai nuotrauką ar vaizdą ir supranti, kad kažką panašaus norisi padaryti savomis rankomis, su draugų ar bendraminčių pagalba. Tai buvo prieš kokius 3 metus, kai aš pamačiau kaip iš ledo plytų buvo padarytas nedidelis ledinis iglu namelis. Kaip tik tuomet buvo jau įpusėjusi žiema, tad maniau dar suspėsiu pastatyti tą statinį būtent tą žiemą, bet…

Pradžioje reikėjo prikaupti tuščių sulčių ar pieno pakuočių, tad Facebook’e tarp draugų pasidalinau idėja ir kad pradedu tokius dalykus rinkti. Žiemai einant į pabaigą reikiamą kiekį tuščių pakuočių jau buvau pririnkęs (daugiau nei 1000 vienetų). Tačiau šalčių nebebuvo, o ir per ateinančias žiemas nepasitaikė didelio ir ilgalaikio šaltuko, kad imtis įgyvendinti šį projektą.

Šiemet sūnaus darželyje per tėvų susirinkimą (dar rudenį) užsiminiau apie statinio galimybę, jei tik bus tinkama žiema. Kol dar nebuvo šalčių, rimtai apie tai negalvojau, tačiau vasario pradžioje temperatūra pasirodė tinkama ir reikėjo nedelsti. Tuo pačiu ir 100 metų Lietuvai proga buvo nepamiršta. Idėja iš ledinio iglu namelio transformavosi į visiems Lietuvos žmonėms svarbų simbolį – mini Gedimino bokštą iš ledo plytų“, – pasakoja Vytautas.

Visų pirma Vilniaus lopšelis darželio „Pabiručiai“ vaikai kartu su auklėtoja ir darbams vadovavusiu Vytautu į tuščias pakuotes pripylė vandens, tuomet jį nudažė norimomis spalvomis ir paliko lauke sustingti.

Ledo plytų „klijavimui“ reikėjo švaraus ir puraus sniego bei vandens. Plytų kampai buvo pjaunami paprastu pjūklu.

„Viskas užtruko dešimt dienų, vaikai labai domėjosi ir dirbo kartu su manimi. Pastačius bokštą įvyko oficialus jo atidarymas su vėliavos pakėlimu“, – atliktu darbu džiaugėsi Vytautas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)