Ir kodėl pas mus maistas brangesnis? Kai pasižiūriu į biudžetą – žemės ūkiui per metus skiriamas daugiau kaip milijardas eurų. Kaip į rudą skylę – ūkininkai vis tiek verkia, kad tuoj bankrutuos.

Tiesa, kai lietuvišką prekę į užsienį išveža, ten ją pigiau parduoda. Ir čia verkia, kad Rusijos rinka užsivėrė, kad į kitas šalis įeiti sunku. Vadinasi, apsimoka pigiau parduoti. Tik ne saviems.

Žemės ūkį kasmet keturios stichinės nelaimės ištinka, keturis metų laikus atitinkančios. Ir Briuselis ūkininkus remia, ir mes visi. Kokie dar verslininkai, bėdai ištikus, išmokas gauna?

Kokioje dar srityje daugiau uždirbantis verslininkas mokesčių moka mažiau? Tik žemės ūkyje.

Tai gal, sakau, žemės ūkį reikia visai uždaryti, o visus laukus miškais apsodinti? Ūkininkai taps eiguliais, jų kumečiai – miško darbininkais. Pradžioje valstybė galės padėti, kol mišką sodinti reikės, o paskui vietoj išlaikytinių turėsime mokesčių mokėtojus.

Ir oras Lietuvoje grynesnis bus, ir vandenys, ir rusiškų trąšų problema savaime išsispręs – trąšų miškams nereikia. Parduotuvėse produktai pigesni bus, o tą sutaupytą biudžeto milijardą bus galima...

Manau, atsiras kur jį padėti.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.