Prieš 2016 m. Seimo rinkimus ši partija žadėjo taisyti Naująjį Darbo kodeksą. Nebuvo tų pataisymų. Vietoje svarbių klausimų yra užsiimama nesąmonėmis – klausimais, kuriuos galima išspręsti greitai. O jų vertė – filosofinis klausimas.

Pavyzdžiui, alkoholio draudimai. Turbūt niekas nesiginčys, kad besaikis alkoholio vartojimas yra rimta problema. Ir su tuo reikia kovoti. Tačiau padaryti alkoholio prekybos apribojimą kone svarbiausiu klausimu dienotvarkėje yra juokinga. Ar šitas klausimas dėl to toks svarbus, kad jį buvo galima išspręsti labai paprastai – draudimais? Na, apribojome prekybos alkoholiu laiką. O koks kitas svarbus klausimas politinėje dienotvarkėje?

LRT finansavimo tyrimas. Įdomu, ar čia realus rūpestis televizijos finansais ar tiesiog būdas nukreipti nepriklausomos žiniasklaidos dėmesį nuo partijos daromų nesąmonių? Nes kažkaip reikia nukreipti dėmesį nuo patyčių problemos. Ir patyčių ne iš vaikų.

Yra tokia H. K. Anderseno pasaka „Nauji karaliaus drabužiai“ apie siuvėjų karaliui parduotus nematomus drabužius. Ir vaiką, sušukusį, kad „karalius yra nuogas“. Arba partijos Pirmininką, nugrimuotą kaip klouną. O kas belieka – tik juoktis? Nes vyksta kažkokios nesąmonės.

Su alkoholio draudimais. Su tautiniais kostiumais. Su etnologijos pamokomis mokyklose. Su pasiūlymu, kad pusė naujienų žiniasklaidoje būtų teigiamos. Apie partijos laikraštį, kurį „žmonės plėšys iš rankų“. Su matematika – tai kiek gi hektarų turi partijos pirmininkas.

Gerbiama Valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Jums reikia suprasti vieną dalyką. Lietuvos žmonės Jūsų partijai davė milžinišką pasitikėjimo kreditą. Jums pritrūko tik kelių vietų Seime, kad galėtumėte patys formuoti Vyriausybę. Tačiau akivaizdu, kad Jūsų partijai trūksta vizijos, ką žadate daryti su turima valdžia. Neaišku, kokie klausimai yra Jūsų prioritetai (kai jau pagaliau (ne)išsprendėte alkoholio problemos). Pavyzdžiui, dvigubos pilietybės klausimas ar niekaip neprasidedanti mokesčių reforma. Bet tai turbūt nėra taip svarbu, kaip alkoholio draudimai.

Problema ta, kad #NetrukdomeJumsDirbti, bet iš to mažai naudos. Kai nėra vizijos, ką norima pasiekti – nebus ir progreso. Gaila.

Ir pabaigai – trumpa pasaka. Ją girdėjau, kai buvau mažas. „Nusiuntė karalius savo mokesčių rinkiką surinkti mokesčių iš gyventojų. Grįžo rinkikas su pinigais. Karalius sako: „Eik dar kartą“. Rinkikas dar kartą grįžo su surinktais mokesčiais ir sako: „Žmonės verkia“. Karalius sako: „Eik dar kartą“. Rinkikas vėl grįžo su surinktais mokesčiais ir sako: „Karaliau, žmonės juokiasi“. Karalius sako: „Jeigu jau juokiasi, vadinasi, žmonės tikrai neturi pinigų. Daugiau neik“.

Dar yra treji metai Jūsų kadencijos. #Dirbkit.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.